Yörük Efe Gazetesi ®️ | Aydın Haberler
2024-10-02 14:09:51

Kadına şiddet hala devam! Çocuklara taciz hala gündemde!

Selva Demir

selvademirci09@gmail.com 02 Ekim 2024, 14:09

Yazmak biz gazetecilerin gündeminde olmalı diyoruz! Tabi ki ülke meselelerini yazmaktan bahsediyoruz. Medeni dünyanın sırtını dayadığı kadın, bizde evde köle muamelesi görüyorsa; her dokuz ay bir çocuk, gece eve geç gelen, konuşma hakkı olmayan kadına o saate dayak atılıyorsa, kadının çalışma ve okuma hakkı tanınmıyorsa, bu ülken in 1935’ de medeni konuda tarif edilen seçme ve seçilme hakkından nasıl bahsedilebilinir?

Bizim ülkemizde okuma yaşı kemik yaşının altına indiriliyorsa, 13 yaşında evliliğinin önünü açacak sözlerden bahsediliyorsa, okul çağı olmayan KÜÇÜCÜK DİMAĞLAR cemaat vakıflarında dini eğitime tabii tutulup kurgulanan sisteme yeni nesil yetiştiriliyorsa bu ülkede ikinci yüz yıl Türkiye’sini nasıl düşünülebilir!

Hala çocuklar bir mal gibi gözü dönmüşlerin elinde kullanılma amacına göre yetiştirilme arzusu, kabarık bir şekilde kapının önünde bekleyenlerden dolayı, insan olmaktan utanır duruma getiriyor hepimizi!

Sosyal devlet; cinsiyet farklılığı gözetmeksizin kadınlarımızı, çocuk yaşta travma geçirecek olaylara maruz kalan çocuklarımızı; öncelikli koruma sorumluluğudur!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.