Yörük Efe Gazetesi ®️ | Aydın Haberler
2024-10-22 13:57:01

Neyin Uzlaşısı?

Selva Demir

selvademirci09@gmail.com 22 Ekim 2024, 13:57

Günlerdir uzlaşma konusu siyaset gündeminden düşmüyor. Milliyetçilik ilkesini kanının son damlasına kadar benimsemiş bir Türk evladı olarak neyin uzlaşması, neyin çabası bu; yapılmak istenen tam anlamıyla nedir ?

Yıllardır ülkenin kanını emen, askerimizi, halkımızı, bebeklerimizi gözünü kırpmadan katleden haini yok etmek yerine neyin uzlaşma hesabından bahsediyorsunuz. Siyasetin artık nasıl bir çemberde döndüğünü anlamakta zorluk çekmeyi bırakın ülke için bu kadar hassasiyet içeren bölücü terör örgütü ile ilgili yapılmak istenen uzlaşma politikasında hiçbir ışık göremiyorum. Görmekte istemiyorum. Gazetecilik kimliğimi bir tarafa bırakın, ülkemin çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutan bir vatandaş olarak yazıyorum bu makalemi. Yıllarca bu konuda büyük mücadele veren Alparslan TÜRKEŞ, bugünkü uzlaşı politikasını görse nasıl bir tepki verirdi çok merak ediyorum. “PKK’yı yok edeceğiz; kınamakla olmaz bu işler” diyerek tavrını çok istikrarlı bir şekilde ortaya koymuştur Türkeş. BAHÇELİ bugün grup toplantısında yaptığı açıklamada kendi çizgisinin dışında bir söylemle karşımıza çıktı. Birlik ve beraberlik tabi ki ülkemizin bütünlüğü için çok önemlidir. Fakat bölücülük işin içine girdiği zaman bir uzlaşıyı pek hayal edemiyor insan. Bu süreç çok mühim ve tehlikeli bir hal alacağa benziyor. MHP tabanı bu tavra nasıl bir karşılık verecek merak konusu tabi ki…

Dün FETÖ ele başı cehennemde yanması dilekleriyle çok büyük zarar verdiği bu hayattan defoldu gitti. Şimdi bir soru akla gelen soru şu; FETÖ terörist başının ölümü, FETÖ terörünün gömülüp gitmesine ve bitmesine neden mi olacak? Bundan sonra ki süreci hep beraber göreceğiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.