Türkiye Siyasetinde Aydın’ın Yükselen Başkanları

Türkiye’de yerel yönetim olmanın, bütün şehir ili olmanın sorumlulukları ve önemi vardır! Bu yazımda Aydın’ın Türkiye siyasi ve yerel yönetimler başarı çizgisinde ve gündeminde kendisini nasıl tutacağıdır.

Aydın şimdiye dek yeraltı ve doğa örtüsünün jeotermal konusuyla nasıl hırpalandığı ve öz kaynaklarının doğayı hiçe sayan bir jeotermal teknolojik eksiklik ile yıprattığı, kapitalist güçlerin cazip rakamlarla toprak sahibi çiftçi ve ziraatçıları nasıl kandırıp şimdilerde topraksız bıraktıklarını yıllardır yazıyoruz!

Toprak olmadan köylü olmaz mantığının önemini kaybettiği, parayı çuvalla götürenlerin penceremizin önüne kadar taşıdıkları teknoloji özürlü jeotermallerle hayatımızla ve sağlığımızla oynadıkları kamuoyunda yazdık, okuduk ve aklı başına gelen köylülerin direnişlerine şahit olduk. Dünya çevre günü diye kutlamaların yapıldığı bu günlerde bu satırlara bölgemiz adına dokunmadan geçemeyeceğim!

Bu bölge, dağlarında balların, ovalarında yağların adıyla ünlenen ve anılan ve Herodot’un ünlü sözüyle “yer kürenin en güzel bölgesi” tanımlamasına vurgu yapmayı da ihmal etmeyeceğim!

Hepsi bu kadar mı? Çevrecilik gününe dokunduğumu düşüne bilirsiniz. Aslında bu sorumluluğu hiç ihmal etmedim ama Aydın ile ilgili gündemde tutmamız gereken konuları ele almamızın önemini vurgulamak gerekiyor!

Üç dönem bütün şehir başkanlığını elinde tutan bir bütün şehir başkan! Artıları ne kadar Aydın’ı Türkiye’de gündemde tutuyor diye gözden geçirdiğimde; Yıllar sonra hatırladığım kadarıyla 32 yıl sonra Mütedeyyin Aydın’da CHP’si iktidar yaptı! Bu süreç kesintisiz olmaya da devam ediyor ve ilk 11 büyük şehir toplamının içinde yer aldı! Üç kez ön seçimsiz, vaktinden önce, seçimden bir yıl önceleri başarılarından dolayı Türkiye’de ilk adaylık adı açıklananlardan oldu! Her türlü kirli propagandaya rağmen, her türlü siyasi ittifaklara, hükümet destekli muhalefetlere rağmen, sandıktan başarılı çıktı! Bu başarılar siyasi figürlerden karşılık buldu! Siyasi misyonunu yüksek tutan başkan, bugünün CHP liderinden Özgür Özelden; iktidar olduğumuzda hükümet olarak Türkiye’yi Özlem Çerçioğlu gibi yöneteceğiz iltifatına tanık oldu ve buna siyasiler de şahit oldu!

Yıllar bir biri ardından sürüklendi, övgüler ve eleştiriler hep vardı ama Aydın hep onun ismiyle gündem de kalmaya devam etti!

Son seçim arifesinde CHP, taban ittifakıyla yola çıkarken kimseyle pazarlık konusuna girmeden seçim aldı! Bu sefer yine 14 büyük şehir arasına girmeyi başardı! Aydın bölgesinde her türlü hükümet destekli seçim propagandasına rağmen ilçe sayılarını çoğaltarak seçimden başarıyla çıkan bir Aydın bütün şehir başkanı, bölgesine de seçim çalışmalarında destekler vererek sonuca etki koydu!

Şimdilerde bütçe sorunu olan belediyelerin Tüm Türkiye’de olduğu gibi karşı karşıya kaldıkları mali krizler burada da yaşanıyor!

Şimdi gelelim Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerini İmamoğlu listesinde ilk sıralarda tamamlayarak listeye girmesi yine Aydın’ın Türkiye gündeminde kalmasına neden olacak başarılı bir sonuç olmuştur!

Aydın bölgesi bu başarıyı addedeceği yeri bilmeli ve oraya doğru desteklerini artırmalıdır!

CHP’nin Türkiye’de İstanbul, Ankara, Eskişehir belediyelerinin başarılı başkanlarının arasında Özlem hanımı gördüğümüz bu başarı grafiği Aydın bölgesini önemli bir yere taşımaktadır!

Aydın da 14 Yerel belediye başkanlıklarının tek hizmet noktasında birleşerek Türkiye belediyeler birliği içinde ki başarı grafiğiyle, hem CHP’ni ve Aydını yerel yönetimlere uyumlu siyasetiyle Türkiye gündeminde tutacak başarılı hizmetler gerçekleştirilmelidir!

Zor bir dönem ve Türkiye’yi ilgilendiren ekonomik kriz Tüm Yerel Yönetimleri etkileyecektir. Ayrıca yerel seçimler öncesi gideceklerini anlayan hükümet partili belediye başkanlıklarının son gün bile yaratıkları mali olumsuzluklar bu ülkeye verilen zararların kendisidir! Yarın bu kriz devam edildiğinde bazı proje ve devam eden yatırımları askıya almak zorunda kalacak belediyeler iş bilmezlikle suçlanırlarsa hiç de şaşırmayacağız! Bu tür algı politikalarının nüfus bulmaması için çok dikkatli davranılması gerekmektedir!

Türkiye’de yumuşama politikası Hükümetin hiç işine gelmeyecektir! Çünkü çok kötü durumda olan mesele ülke ekonomisidir! Milletin zaten güven yapısı hükümete ve siyasilere tükenmiş durumdadır. Yumuşama politikası Hükümetin uyacağı ve işine yarayacağı bir politika olmayacaktır. Bu konuda sonuçtan hisse çıkaracakların boşuna ülke gündemini meşgul etmeden, erken seçim sürecini başlatmalıdır! CHP bu ekonomik bunalımın yerel yönetimlere yansıyacağı konusunu çok iyi hesaplayarak gündemi elinde tutmalıdır! GÜNDEM ERKEN SEÇİMDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR!

Kuşadası belediye başkanı Ege Bölgesi belediyeler birliği dönem başkanlığına getirilmiş olması da çok önemli bir kazanım ve bölgeye katkıdır! Avrupa da Yükselen Kuşadası popülitesi ve hizmetleri, değişen kent yönetim anlayışı, toplumsal katılımı her sınıfa yayan yatırım ve proje çalışmaları, Kuşadası belediyesinin hizmet ve kalıcı yatırımlar çıtasını yükseltmektedir! Kuşadası belediyesi ve başkanının bu başarılı ve kalıcı çalışmaları Aydın bölgesi için önemli bir Katma değer taşıdığını da görmekteyiz.  Her yaş ve her kesimine neredeyse hâkim bir hizmet ağına doğru yürüyen Kuşadası teknolojik gelişmeleri de önemseyerek hizmet ağını çağdaşlaşma açısından önemli bir seviyeye taşımaktadır. 

Bütün şehirle biri birini tamamlayan katma değeri Aydın adına büyük tutan her iki belediye gün geçtikçe Aydın bölgesi için önemli bir sonuç doğuracağı konusunda olumlu görüntü vermektedir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.