GENEL BAŞKAN DEMİR” Türkiye çok ciddi bir eğitim sorunu yaşamaktadır”

banner35

TEKGÜÇ-DER Genel Başkanı Erdal Demir; ülkedeki eğitim sistemini ve işleyişini eleştiren bir açıklamada bulundu.

GENEL BAŞKAN DEMİR” Türkiye çok ciddi bir eğitim sorunu yaşamaktadır”

TEKGÜÇ-DER Genel Başkanı Erdal Demir; ülkedeki eğitim sistemini ve işleyişini eleştiren bir açıklamada bulundu. Başkan Demir;

“Türkiye çok ciddi bir eğitim sorunu yaşamaktadır. Onlarca kez denenerek yerine yerleştirilmeyi amaçlayan eğitim, din ve inanç eksenli bir döngünün etrafında, çağdaşlaşma yarışının gerisinde kalarak, neredeyse ümmet toplumunun bir parçası haline gelmişken, çok olumlu karşılanan bir demokrasi seferberliği ve bekçiliği sürecine girerek, sürecin eğitim için aydınlık sinyallerinin haberini veriyor olmasını umutla karşılıyoruz. Demokrasi, çağdaşlaşma yarışından kopmayan bir eğitim sisteminin, kendini bulan ve bilen bireyleri yetiştiren bir sistemden oluşmuş toplum yapısıyla yükselir ve sivilleşir.

Demokrasi işleyiş şekli ile ölçümlenir. Kavram ve kurumlarıyla yönetim olur. Asla kendini bilemeyen toplumların ve bireylerin omuzlayacağı bir sistem değildir. Türkiye geldiği noktada bu haliyle demokrasiye bir hayli uzak ve hazırlıksız bir durumda yakalandı. Var olan değerler sayfanın arka yüzünde öylesine yıpratılıp, erozyona uğratıldı ki, yeni sayfada demokrasiye rastlanacak çok az şey kaldı kavram ve kurumlarda. Bir tek ayakta kalan şey, demokrasiye alışmış toplum ruhudur. O da bugün meydanlarda demokrasi nöbetindedir” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2024, 10:25

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER