Söke Halk Eğitim Merkezi 645 kurs ile 12 bin 815 kursiyere ulaştı

banner35

ÖKE HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU 'YAŞAM BOYU ÖĞRENME' PROGRAMI KAPSAMINDA YILSONU SERGİSİ AÇILDI.

Söke Halk Eğitim Merkezi 645 kurs ile 12 bin 815 kursiyere ulaştı

Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu ’Yaşam Boyu Öğrenme’ programı kapsamında yılsonu sergisi açıldı.

Şenlik havasında yapılan etkinlik Söke Belediye Meydanında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Engin Bacaksız yaptığı konuşmada 2023-2024 eğitim öğretim yılı faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Halk Eğitim Merkezi kurum binaları, Söke Belediyesine ait 9 semt evi ve 42 eğitim öğretim kurumunda 645 kurs açıldığını belirten Müdür Engin Bacaksız, toplam 12 bin 815 kursiyere ulaşıldığını ifade etti. Müdür Bacaksız, “İstihdamın arttırılmasına yönelik, 74 kurs ile 2 Bin 373 kursiyere, Tarım ve hayvancılık sektöründe çalışanların niteliklerini artırmaya yönelik 5 kurs ile 164 kursiyere, Engellilerin eğitimine yönelik 11 kurs ile 41 engelli kursiyere, Okuma yazma seferberliği kapsamında düzenlenen 36 kurs ile 164 kursiyere, Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülere yönelik olarak düzenlenen 15 kurs ile 206 kursiyere, Okullardaki sosyal ve sportif etkinliklere yönelik 147 kurs ile 2 bin 541 kursiyere hizmet verilmiştir” dedi.

Bu yıl çeşitli yörelere ait 21 halk oyunları ekibi kurulmasının yanında spor alanında önemli başarılar elde edildiğini belirten Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bacaksız, “Karate alanında 1 Dünya Şampiyonluğu, Bilardo alanında 1 Türkiye Birinciliği ve Voleybol alanında Türkiye Beşinciliği kazanılmıştır” diye konuştu.

Konuşmasında Halk Eğitim Merkezini başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan İlçe Kaymakamı Ali Akça, “Halk eğitimin çalışmaları bilenle, bilmeyenin farkını ortaya koyan çalışmalardır. Diliyorum ki kurslara katılan vatandaşlarımız hayat boyu değerlendirebilecekleri çalışmalar yaparlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi, defile gibi etkinlikler yapılırken; merkezin açtığı kursiyerlerin el emeklerinin yer aldığı sergi katılımcılar tarafından gezildi. Kursiyerlerin çalışmaları beğeni topladı.

Etkinliğe Söke İlçe Kaymakamı Ali Akça, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Yağız Pullukçu, Söke Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Aydın başta olmak üzere davetliler ve kursiyerler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2024, 15:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER