CHP’li Saatçı’dan Hükümete “El insaf El insaf”

banner35

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, hububat taban fiyat politikasını eleştirdi. Yapmış olduğu açıklamada; “Çiftçiden hububat alımlarına yüzde 12 zam yapılmasına el insaf el insaf diyorum!” dedi.

CHP’li Saatçı’dan Hükümete “El insaf El insaf”

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, hububat taban fiyat politikasını eleştirdi. Yapmış olduğu açıklamada; “Çiftçiden hububat alımlarına yüzde 12 zam yapılmasına el insaf el insaf diyorum!” dedi. Başkan Saatçı;

“İktidara geldiğinizden bu güne yanlış yâda kasıtlı politikalarınızla TC devletini ayakta tutan değerler arasında en önemli üretimle dışarıya ihracat yapan çiftçilerimizin son bir damla kalan ayakta durma becerisinde kökten yok etmek için açıktan yaptığınız yanlı politikalara devam ediyorsunuz!

Köylünün, çiftçi ve Hayvancılık, ziraat ve üretim alanına giren her değerleri birer birer yok ettiniz, yaşamdan ve ekmek kapılarını kapatarak isimlerinden de silmeye çalıştığınız haksız ekonomik rekabetle can suyunu kesmeye devam ediyorsunuz!

Hani ekonomistiniz, her şeyi en iyi siz biliyordunuz mazot, su, elektrik, ilaç, gübre ve tohum kaç kuruş?

Maliyet bir yılda yüzde kaç artmış? Birim maliyetler ne civarda?

Hububata reva gördüğünüz birim fiyatlar ne civarda?

GİRDİ MALLİYETLERİ… MAZOT, ELEKTİRİK, SU, GÜBRE, TOHUM… YÜZDE 200 ARTMIŞ!

Çiftçiden hububat alımlarına yüzde 12 zam yapılmasına el insaf el insaf diyorum!

İktidarın, çiftçinin ekim yapması için destek primlerini artırması zorunludur. Kaynak mı düne kadar beşli şimdilerde altılı çetelerin vergilerini silmekten vazgeçmeleri yeterli.

Çiftçi umurunuzda değil, her biri topraklarında üretimden vazgeçiyor, siz görmemezlikten geliyorsunuz. Tıpkı milletimizin ve emeklilerimizin açlığa ve geçim zorluğuna mahkûm edildiği gibi.

Çiftçinin topraktan ve üretimden vazgeçmesi ülkenin büyük zararına olacağını biliyorsunuz,

İşte size önereceğimiz ve peşinden ayrılmayacağımız rakamlar;

Buğday Fiyatını 17, Arpa fiyatını 15 TL olarak açıklanmasını bekliyoruz!

Ülkenin efendisi olarak bize Mustafa Kemal Atatürk’ten bugüne taşıdığımız köylü ismiyle oynayıp mahallelere çevirdin izden bugüne dek Toprağa ve emekçisine yaşattığınız bu yoksullukların hesabını yerel iktidar partisi, Türkiye iktidarına geldiğinde tüm kazanımlarına yeniden kavuşacaktır!

Yarından tezi iktidarın erken seçime gitmekten başka seçeneği kalmamıştır! Bu ekonomik iflasın işçi, köylü, emekçi ve emekli üzerinden yapılan politikalarla düzeltilmesi sadece daha zor bir yaşam bu saydıklarımızı mahkûm etmekten başka işe yaramayacaktır! Yandaşa milyar milyar vergi affı, ezilen yoksul halka daha fazla zulme geçit vermeyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2024, 15:15

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER