AK Partili Kayır"Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir"

banner35

AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Alp Kayır, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Kayır, Gazze'deki acılara dikkat çekerek, kadına yönelik şiddetle mücadelede AK Parti'nin 21 yıllık kararlı duruş gösterdiğini belirtti.

AK Partili Kayır"Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir"

Açıklamada, partinin yasal düzenlemelerden sosyal politikalara kadar pek çok alanda attığı adımlar ve kadın haklarına verdiği önem ön plana çıktığını belirten Kayır, şiddetin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu belirterek, kadına yönelik şiddetle mücadelede sivil toplum, yerel yönetimler ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapma taahhüdünü dile getirdi. Ayrıca, çatışmalardaki kadına yönelik şiddeti kınayarak, terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddeti vurguladı.

Kayır açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, bu konudaki kararlılığımızı vurgulamak için buradayız. Kadın ve çocuk mezarlığına dönen Gazze’deki acıların gölgesinde bu açıklamamızı yapıyoruz. Ateşkesin kalıcı olmasını diliyoruz. Dün Bosna’da bugün Gazze’de olduğu gibi çatışma bölgelerinde kadınlara uygulanan insanlık dışı fiziksel ve cinsel saldırılar ve toplu şiddetin, aynı zamanda savaş suçu olduğunu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Maalesef şiddetin en ağırı Gazze’de yaşanıyor. Bütün dünyanın gözleri önünde her saat 6 çocuk, 4 kadın öldürüldü. Burada ölen sadece masum kadın ve çocuklar değil vicdanlarımızdır.

2010 yılında kadın erkek fırsat eşitliğini daha da güçlendirerek pozitif ayrımcılık ilkesini Anayasa’da düzenledik.

2012’de ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun ulusal mevzuatımızdaki en önemli dayanak oldu.

2021 yılında nikâhlı eşe karşı işlenen suçu, boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişlettik.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER