Yeşilay Aydın Şubesi’nden ailelere uyarı

banner35

TÜRKİYE’DE GENÇLİĞİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ OLAN KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR, SİGARA, ALKOL VE UYUŞTURUCU BAĞIMLIĞININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN MÜCADELE VEREN YEŞİLAY DERNEĞİ, ‘26 HAZİRAN ULUSLARARASI UYUŞTURUCU KULLANIMI VE KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE GÜNÜ’ ÇERÇEVESİNDE ÜLKE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ AYDIN’DA DA BİR DİZİ ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRDİ.

Yeşilay Aydın Şubesi’nden ailelere uyarı

Türkiye’de gençliğin en önemli sorunlarından biri olan kötü alışkanlıklar, sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlığının önüne geçmek için mücadele veren Yeşilay Derneği, ‘26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Programda ebeveynlere seslenen Yeşilay Derneği Aydın Şube Başkanı Sencer Gündüz, “Aile bağı zayıf olan çocukların bağımlı olma riski daha yüksek” diyerek özellikle genç kuşakla anne-babaların duygusal bağlarını güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Dünya genelinde iletişim araçlarının yaygınlaşması ve yaşam koşullarının rahatlamasına rağmen iletişimsizlik ve aile bağlarının her geçen gün zayıfladığını kaydeden Yeşilay Derneği Aydın Şube Başkanı Sencer Gündüz, “Hayat koşulları iyileştikçe gençlerin kötü alışkanları artıyor. Maalesef birçok veli, çocuklarına sadece maddi destek vererek vazifesini yaptığını sanıyor. Oysa çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklara iten en büyük unsur manevi boşluk oluyor. Bu nedenle ailede manevi bağın maddi bağdan çok daha ileri seviyede tutulması gerekiyor” dedi.

Yeşilay Aydın Şubesi, Yeşilay Danışmanlık Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri ile Atatürk Kent Meydanı’nda zararlı alışkanlıkların önlenmesine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Mehteran ekibinin marşları seslendirdiği ve motorcuların akrobatik gösteri sunduğu programa vatandaşların yanı sıra Aydın Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2024, 16:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER