TEKGÜÇ-DER GENEL BAŞKANI Erdal Demir ”Acil olanlar geri planda taşınamaz”

Yaşanan depremden sonra ekonomik zorlukların ülkenin üretim ekonomisine ve sosyal yaşama getireceği zorlukları ele alan TEKGÜÇ-DER Genel Başkanı Erdal DEMİR, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

TEKGÜÇ-DER GENEL BAŞKANI Erdal Demir ”Acil olanlar geri planda taşınamaz”

Yaşanan depremden sonra ekonomik zorlukların ülkenin üretim ekonomisine ve sosyal yaşama getireceği zorlukları ele alan TEKGÜÇ-DER Genel Başkanı Erdal DEMİR, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

“Depremin; bölgede sanayi yapısına bir darbe vurmamış olabilir ama tarım sektörümüz üçüncü depremi geçirmemesi için bölge tarım üreticilerine devletin tarımda, tarım aletleri ve araçları, gübre, elektrik, tohum, yem, gübre desteği kaçınılmazdır.

Birçok tarım araç gereci deprem sonrası kullanılmaz haldedir! İş gücü kaybı hat safhadadır! Buna rağmen geriye kalanlar tarıma ve Ziraat'a dayalı çalışmayı memleketlerinde yapmak için devletten gerekli desteği beklemektedirler!

Ayni yardım bu desteği yeterince sağlama imkânı yaratmayacaktır! Elektrik, akaryakıt, gübre yardımları oldukça önemli olarak ön plana çıkmaktadır! Bu yardımların ilkbahara girerken acil yardım olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

“SONUÇ YİNE İTHALAT KAPILARI AÇILACAK. BU YARDIMLAR BAHAR GELMEDEN OLMALI”

Ekonomik yapılanmanın bugünlerde gelen yardımlarla bir süredurumu idare edeceği gözlenirken, yakın bir tarihte bu yıkımım kendisine karşı duracak bir mali yapının görülmediği gerçeği de ortadadır! Yaşam şartları zaten bu kadar zorlaşan bir dar boğaza girmişken, yaşanan bu felaketin yaşam şartlarını daha da çekilmez duruma getireceği de görülüyor!

Bu ülke fırsatçılığı bu denli dayanışma içindeyken hak etmiyor! Bu fırsatçılık ve vurgunculuk, soygunculuk bu milletin Anadolu kültür yapısında yoktur! “Bu devlet nerede” demekte bu milletin Anadolu kültürü ve devletine olan güven duygusu içerisinde ve yapısın da yoktur!

Bu ülkede zor şartlarda yaşayan on yedi milyon Emekli kitlesi de var! En vahim bir yönde ekonominin gelecekteki şartlarının daha da zorlaşması, Emekli kitlesini ciddi yaşam sorunlarıyla karşı karşıya koyacaktır! Devlet yapısı bugün önümüze gelen bu tür felaketlere her zaman önceden alınan tedbirlerle hazır ve nazır durumda tutulmalıdır! Sıfırı tüketen bir ekonomik yapı eldeki enstrümanlarla bu zoru taşımaya yetmeyecek, eldeki Argümanların her açıdan değerlendirilerek ekonomik model içinde acil tedbir ve değişime dayalı kararlarla olağan üstü hal hali göz önünde tutulmalıdır! “ Deprem bölgelerinde hala barınma sorunu devam etmekte ve yaşlılar, çocuklar yaşanan hayata ayak uydurmakta zorluklar çekmektedir! Konteynerler sivil toplum örgütlerine büro olarak verilse de yaşanan hırsızlık olayları huzursuzluğu hat safhaya taşımıştır ifadelerine yer verdi.

H:SD

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER