TEKGÜÇ-DER Emekli Direniş Ve Mücadelesini Aydın’dan Başlattı

banner35

Daha müreffeh daha batılı ve muasır bir medeniyetler seviyesine taşımak istenen Türkiye, bu değişimi tüm dünyaya örnek bir çıkışla Mustafa Kemal Atatürk’ün inanılmaz devlet adamlığı sayesinde 1920 lerde yakaladı. Bir cephede var olma savaşı veren, diğer kolda devlet olma mücadelesi veren bu ülke 100 yıldır sıkıntılı da olsa; Ortadoğu’ya ve dünyaya örnek özgürleşme, devlet olma anlayışını gösterdi!

TEKGÜÇ-DER  Emekli Direniş Ve Mücadelesini Aydın’dan Başlattı

Bu topraklar zengin, bu ülke Anadolu kültürü dinamizmi ile mesafeleri devletin gücüyle, milletin vatan sevgisiyle elde bayrak taşırken; Ortadoğu bir cahilliğin içinde ancak petrolün gücüyle İslam emperyalizminin kıskancında krallık ve hanedanlık yapısıyla 1950 lire yakın Sudi yapılanmasıyla var olmuştur.

Tarihe geçen bir lidere sahip olamamanın sıkıntılarını din emperyalizmine mahkûm tam bir Ortadoğu çukurunun içinde kendini bulan bu coğrafyada öldürülen de “Alla hu Ekber “ölen de “Alla hu Ekber” diyerek kardeş kardeşi, boğazlama durumuna gelmiştir!

Bize de, bu vatana da bulaştırılmak istenen bu hastalık, 17 Temmuz da unutulmayacak acılar bırakırken, dünyanın baş belası İŞID bu vatanda elini kolunu sallayarak dolaşırken, mafya, uyuşturucu baronları ülkemizde hesaplaşırken, zehirlerini bulaştırmayı ilkokul seviyelerine kadar çekti! Mülteciler de öz vatanları gibi bizleri kendi ülkemize yabancılaştırdı! Nerede Anadolu kültürü, nerede medeniyet, nerede demokrasi, hak, hukuk ve adalet! Nerede Atatürk devrim ve ilkeleri! Bu ülkede Atatürk düşmanları geçmişi inkâr edecek bugünün Türkiye’sinin karanlık günlerine gidiş perdelerini açmanın eşiğine kadar bu ülkeyi taşıdılar!

Vatanın varlığını inkâr edenler, demokrasiyi yok sayanlar, Cumhuriyeti içlerine sindiremeyenler, emekliyi var sayabilirler mi?  Muasır medeniyetlerin kapısını yüz yıl önce açan Türkiye bugün karanlık kapıların arkasında nasıl kaldı? Bu sorunun cevabını veremeyenler, emeklilerin yaşadığı perişanlığı vicdan yapmayanlar, bu vatanın milyar dolarlarını cebe indirip ellerini kollarını sallayarak gezenler, emeklinin yoksulluğundan ve çaresizliğinden rahatsız olabilirler mi?

Kuvayı milli hareketinin can damarı Aydın’dan, Türkiye emekli hareketine can suyu katmanın heyecanı ile yola çıkan “TEKGÜÇ-DER” Genel merkezini Aydın ilinde açmakla Türkiye emekli kitlesine de Aydın’ın kapısını da açmıştır! Kültürel dayanışma ve mücadele dinamizmini bu şehrin tarihinden alacağımız inancıyla yola çıkmanın sorumluluğunu taşıyor TEKGÜÇ-DER!

Emekten yana olan tüm haksız iktisap hesaplarının emekli olduktan sonra da daha acımasız bir şekilde devamını sağlayanlara karşı, bir Türkiye Emekli hareketinin yansız ve tarafsız mücadelesini sürdürmek, ayrışma taktiklerine prim vermeden hükümetin karşı durduğu Emeklilere meşru ve fiili hareketine resmi bir Statü kazandırma, emekli kitlesinin meydanlara inme hakkını özgürce kullanımı, bu süreçte çok önemli bir görev ve sorumluluk taşımaktadır!

TEKGÜÇ-DER GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN Erdal Demir;

“Yıllarını bu ülkenin bağımsızlık ve demokrasisi adına harcamış atalarımız emekli kitlesine birçok sorumluluk alanı da bırakmıştır. Biz Aydın’ın ve yerel yönetimlerinin bu sorumluluğu taşımak ve Aydın şehrimizin bu tür sorumluluk alan Sivil Toplum Örgütlerine her zaman alan ve destek vererek ülke sorunlarının çözümüne yıllarca emek verdiğini biliyor ve görüyoruz!

16 Milyon emekli kitlesi ülke için her Liyakat esaslı hizmetleri vererek emekli olmuş, hak ettikleri insanca yaşamı 2007 de sistemin aldığı 5510 sayılı yasayla neredeyse bugün açlık kavramıyla boğuşur duruma gelmiştir! Bu durum Ülkemizin uluslararası evrensel ilkelerinin karşısında cevap bulunmaz bir hale dönüşmüştür! Emekli birikimleriyle ülkesine faydalı olmayı isterken bugün açlık çeken bir sosyal yaşama mahkum edilmiştir! Bu kabul edilecek durum değildir! Bugünün genç kuşağı, yarının emekli kitlesi olacaktır. Onlara bu mirası bırakmak bizlere zül gelir. Bu mücadeleyi Aydın dan Türkiye’ye seslendirerek taşıyacak ve milyonları Türkiye genelinde açılan ve açılacak şubelerimizle teşkilatlandırıp hak savunması ve emeklinin insanca yaşam hakkını geri alma mücadelesini vermeyi sorumluluk ve görev addediyoruz”

Bu sorumluluk duygusu içerisinde Aydın’da 29  Haziran 2024’de yapılan 1. Olağan genel kurulda TEKGÜÇ-DER GENEL BAŞKANLIĞI

GENEL YÜRÜTME KURULU

Genel Başkan   ERDAL DEMİR…AYDIN

Genel sekreter ŞENER TAŞÖREN…ISPARTA

Mali Sekreter   NİMET DEMİR…KUŞADASI

                            MAHMUT ÖKTEM…ÇANAKKALE

                            MAHMUT KAÇAN…MERSİN

                            MEHMET ARISOY…İZMİR

                            HAYRİYE YILDIZ…İSTANBUL

                            YAVUZ    DURU…AYVALIK

                            HAYDAR ERGİN…ANKARA

DENETİM KURULU

NEDİM CAN…AYDIN

HASİYET ELDERE…AYDIN

TURAN BİLDİRİCİ…İZMİR

                            

Temmuz ayında açıklanacak maaşlar için buradan hükümete sesleniyoruz; Emeklinin maaşını siz veriyorsunuz. Statü hakkı olmayan emeklinin hakkı iki dudağınızın arasındadır! Vicdan değil hak hukuk ve kazanılmış hakların iadesini istiyoruz! Kullanılmayan yol, köprü ve hava yollarına nasıl döviz bulup ödemelerini yapma sorumluluğunu taşıyorsanız, emeklinin elinden aldığınız kazanılmış hakların iadesini de vermenizi bekliyoruz. Kazanılmış haklar müktesep haklardır adalet gerektirir. Bu ülke ve insanı çok değerlidir. Önce vatan ve ülke insanı diyoruz! Yoksulluğa ve enflasyona çare hükümetin işidir! Emekliye yaşam hakkı tanıma ve yaşamın geri kalanında insanca yaşama hakkı hükümetin işidir! Devleti yok sayanları, hortumlayanları, bölüp parçalamak isteyenleri, kadın haklarını ve çocukların korunma ve sağlıklı yarınları onlara teslim etmek hükümetin işidir! Emekliler tüm bu sorumluluklar da yerini almak, güç ve sorumluluklar içinde davranmak istiyor! Ancak ülke emeklilerinin onurunu ve insanca yaşam hakkını istiyor!

Üreten ekonomiden Tüketen ekonomiye bir avuç rantiyeci kitlesini çoğaltmak ve ulusal ekonomik gücümüzü düşürürken, bu rantiyecilere daha güçlü olama alanı yaratan Finans ekonomisinden vazgeçerek, üretim ekonomisiyle Türk Milletinin daha müreffeh ve çağdaş yaşama layık ve baliğ kılınmasını istiyoruz!

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2024, 09:13

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER