Genel Başkan Demir Ocak Ayına Dikkat Çekti

banner35

Tüm Emeklileri Koruma ve Güçlendirme Derneği(TEKGÜÇ-DER) Genel Başkanı Erdal Demir, Ocak ayında emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranları ve emekli toplumundaki sessiz bekleyiş ile ilgili açıklamada bulundu.

Genel Başkan Demir Ocak Ayına Dikkat Çekti

Tüm Emeklileri Koruma ve Güçlendirme Derneği(TEKGÜÇ-DER) Genel  Başkanı Erdal Demir, Ocak ayında emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranları ve emekli toplumundaki sessiz bekleyiş ile ilgili açıklamada bulundu. Demir; Tüketim ve faiz  ekonomisiyle bir taraf sınırsız zenginleşirken büyük bir çoğunluk yoksulluk sınırının çok altına itilmişlerdir dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti.

"Sivil Toplum Örgütleri, emekli dernekleri  Eylül ayından itibaren toplumsal duyarlılık içerisinde eylemler yapmaya başlarken, gözler Ocak ayında yapılacak işçi, memur ve emekli zamlarına çevrildi. Asgari geçim ve açlık sınırını mevcut enflasyonla artık baş edemez duruma düşürülmüş işçilerin 30 bin liradan aşağıya asgari ücreti kabul etmeyecekleri, emeklilerin 25 bin liradan aşağıya yapılacak bir zammın yaşama tutunma şanslarının olmayacağını söylüyorum. Üst üste gelen zamların bu rakamları bile kısa sürede tüketeceğini biliyoruz ve söylüyoruz ki bir an evvel  maliyet analizlerini birleştirecek tedbirler alınarak enflasyonu frenlemek gerekmektedir. Tüketim ve faiz  ekonomisiyle bir taraf sınırsız zenginleşirken büyük bir çoğunluk yoksulluk sınırının çok altına itilmişlerdir.

 “TÜRKİYE KENDİNE YETECEK EKONOMİYİ YARATACAK İSTİHDAM GÜCÜNE SAHİPTİR”

Hükümetin rant tarafının döviz endeksli alacaklarına bir şekilde sabitleyerek Türk parasına çevrilmesi, diğer taraftan dövize endeksli Türk parası mevduat hesaplarının önüne geçmek ve iptal etmesi gerekmektedir. Hükümet üretim ekonomisine yönelik teşvikleri üreticileri yönlendirecek kaynakları acilen devreye sokmalıdır. Türkiye kendine yetecek ekonomiyi yaratacak istihdam gücüne sahiptir. Ayrıca SGK’da uygulanan 5510 no’lu maddenin durdurulması ve 2007 tarihindeki şekliyle yürürlüğe girmesi sağlanmalıdır. Emeklinin sırtına vurulan muayne ve ilaç destekleme ödemeleri emeklinin belini bükmüştür. Doktora gidemez duruma düşen emekliler , sağlıklı yaşamlarından bile nasibini alamamaktadır. Sağlıkta devlet; eğitimde devlet ; hukukta devlet gerçeğine bir an evvel dönülmelidir."ifadelerine yer verdi.

Haber: selva demir

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2024, 20:17

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER