Yaşar Madak" Satranç Bireylerin düşünmesini , sorgulamasını, sağlayan bir spor dalıdır"

banner35

Muğla Satranç İl Temsilciliğinin 12/13 Ekim 2024 ‘te düzenlemiş olduğu; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvası sona erdi. 2 gün süren turnuvada çekişmeli maçlar oynandı . Ege bölgesinden pek çok sporcunun iştirak ettiği turnuvada Aydın Efeler , Ticaret Odası İlkokulu öğrencisi Mustafa Kemal AKIN ,10yaş altı kategoride nağmalup il birincisi oldu.

Yaşar Madak" Satranç Bireylerin düşünmesini , sorgulamasını,  sağlayan bir spor dalıdır"

Muğla Satranç İl Temsilciliğinin 12/13 Ekim 2024 ‘tedüzenlemiş olduğu; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvası sona erdi. 2 gün süren turnuvada çekişmeli maçlar oynandı . Ege bölgesinden pek çok sporcunun iştirak ettiği turnuvada Aydın Efeler , Ticaret Odası İlkokulu öğrencisi Mustafa Kemal AKIN ,10yaş altı kategoride  nağmalup il birincisi oldu.
Satranç koçu Yaşar MADAK,  konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: Mustafa Kemal ve bu turnuva 10 yaş altı kategoride 6. olan ablası Hayal AKIN ile beraber uzun süredir satranç çalışıyoruz, her iki sporcuda satranç oynamaktan ve soru çözmekten oldukça keyif alıyor, bu bağlamda ger iki sporcusunda sayısız dereceleri var.Satranç konusunda velileri bilgilendirmeli okullarımızda , satranç dersinin olması için  her türlü mücadele yapılmalıdır. Satranç bireylerin düşünmesini , sorgulamasını, cevap bulmasını ,sabırlı  olmasını sağlayan bir spor dalıdır. Bu bağlamda günümüz çocukları için ideal bir spordur. İlkokuldan itibaren mutlaka okullarımızda çocuklarımız satrançla tanıştırılmalıdır Mustafa Kemal ve Hayal AKIN , kardeşleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2024, 23:26

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER