Site ve apartmanlarda çokça depo olarak kullanılan depoların kullanımı konusunda sorunlar yaşanmaktadır. Depo olan yerler açıkça herhangi bir bölüme eklenti yapılmamışsa ortak yer olarak kabul edilir. Kat mülkiyetinde her kat malikinin bağımsız bölümlerinin yanında ortak yerleri kullanma ve ortak yerlerden yararlanma hakkı vardır. Ortak yerlerin tüm kat malikleri tarafından kullanılması için yönetim planında ve mimari projede ortak alan olarak belirlenmiş ve herhangi bir bağımsız bölüme özgülenmemiş olması gerekmektedir. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda ortak yerleri kullanma hakkı, başkaca bir durum söz konusu değilse her kat maliki için arsa payı oranı olarak öngörülmüştür.
Kanun Mülkiyeti Kanuna göre kat maliklerinin kullanıma açık olan ortak yerlerin amacına uygun olarak kullanmak zorundadırlar. Ortak yerlerin özgülendiği amaç dışında kullanılması kanuna aykırılık teşkil eder. Örneğin mimari projede bahçe olarak gösterilen bir ortak yer otopark olarak kullanılmaz.
Kanuna göre özellikle depo ve sığınıklar tüm kat maliklerinin arsa payı oranında kullanıma açık olan ortak yerlerden sayılmaktadır. Depo ve sığınakların yalnızca bir kat maliki tarafından özgülendiği amacın dışında kullanılması, tamamen kişisel işlerini görmek üzere kullanımı kat malikinin ortak alanı haksız işgali anlamına gelir.
Haksız işgal ve amacı dışında kullanım durumunda her kat malikinin, söz konusu kullanımı gerçekleştiren kat malikine karşı ortak yere müdahaleyi önlenmesi davası açma hakkı vardır. Müdahalenin önlenmesi davası ile hâkim öncelikle yönetim planı ve mimari projeyi inceleyerek o yerin ortak alan olduğunu ardından kat malikinin haksız işgalinin varlığını tespit edecektir. Tespitle birlikte işgali gerçekleştiren kat malikinin müdahalesine son vermesini karar altına alacaktır. Böylece haksız işgal son bulacaktır.