Meclisi Tralles'e Taşımak Tarihi Dokuyu Tanımlamak

Efeler Belediyesi’nin TRALLES’te yapılan, Ekim ayının ilk meclis toplantısını anlamlı ve yerinde buluyoruz.  Kazı çalışmalarını da çok önemli buluyoruz.

Ancak eksik olan bir şey var. Yörük Efe gazetesi tam iki yıldır bu çağrıyı önce Valilik bazında yaptı.

Şimdi yine Valilik, yerel yönetimler, üniversite ve odaları da dâhil ederek yapıyoruz!

Dünyanın, gök kubbe altında en güzel coğrafyada yer alan ve var olan tarihi kültürel zenginlikler ve jeolojik yapıyı göz ardı etmenin ve geçen zamanından bahsediyoruz.

Dünyada bilinçli ve ekonomik güce erişmiş turistler, UNİCEF bilgisi dahilinde ve kanalıyla ülkeleri dolaşıyorlar.

200 km yakın Aydın bölge coğrafyasındaki tarihi ve kültürel zenginliklerinin adına JEOPARK diyor UNİSEF! Rapor istiyor, şartları var. Her geçen gün bu şartlar değişiyor. Tatvan Nemrut Dağı KALDERA JEOPARK rapor çalışmaları ve gelişen süreçte yer alan Yörük Efe Gazetesi, Aydın JEO PARK rapor çalışmalarının tüm kademesinde “UNICEF JEOPARK ÖN RAPOR ÇALIŞMALARI” için hizmete hazırdır!

Bu bölge sadece kum, deniz ve güneş turizmi ile kalkınmaz!

17 yerel belediye bu öncülüğü yüklenmeli. Bu bölge hak ettiği ekonomik ve kültürel kalkınmayı UNICEF üzerinden bölgeye kazandırmalıdır! Aydın’a gelen Valinin buraya bırakacağı en önemli proje bu olmalıdır!

Biz hazırız!

Türkiye de Kula Jeo park raporunu UNISEF' den geçirdi. Kula Aydın coğrafyasının zenginliğine sahip olmamasına rağmen kentte ekonomik ve sosyal değişim her şekilde yerini aldı!

 Aydın bu tarihi kültürel zenginlikler inden,  jeolojik yapısının mükemmelliğinden şimdiye dek haklı bir şekilde ekonomik ve sosyal yapıdan payını alamamışsa, burada yanlış bir siyasi hareket var. İdari ve yönetsel boşluk var. Kaç dönem yerel seçimler geçti, genel seçimler geçti; ne yerelde nede TBMM de ki vekillerimiz tarafından bu proje Gündeme gelmedi. Aydın resmi ve tüzel kurumlar ile ilişkide gerçekleştirecek olgunluk ile  bu coğrafya ya için mutlaka gerçekleştirecek olunan bu projeyle yıl on iki ay turizmini  kazandırmalıdır. Kruvaze gemi ve günlük tur ziyaretleriyle bu işi nereye kadar götürebilirsiniz?

Turist konaklamalar yaparak bir hafta kalıp bu coğrafyada, tarihi kültürel zenginlikleri görmeli, yaşamalı ve döndüğünde yenilerinin gelmesine vesile olmalı!

Bölgede ekonomik katma değer, sosyolojik değişiklik mutlak sağlanmalı ve kazandırılmalıdır UNISEF ile!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.