Ömer Günel Taşlanırken Kaybeden Kuşadası Oluyor

banner35

Yeniden bir kenti inşa etmek plan ve projeler ister! Bilirkişiler, örnek yerel yönetim çalışmaları ve destekleri, dayanışmalar, fuarları izlemek ve bulunmak, bilim ADAMLARININ GÖRÜŞLERİ alınır! Turizm bu günün pratiklerine göre değil, geleceğe yönelik projelerle, çağdaş yaşama açılan adımları ister ve gerekir!

Ömer Günel Taşlanırken Kaybeden Kuşadası Oluyor

Yeniden bir kenti inşa etmek plan ve projeler ister! Bilirkişiler, örnek yerel yönetim çalışmaları ve destekleri, dayanışmalar, fuarları izlemek ve bulunmak, bilim ADAMLARININ GÖRÜŞLERİ alınır! Turizm bu günün pratiklerine göre değil, geleceğe yönelik projelerle, çağdaş yaşama açılan adımları ister ve gerekir!

Kuşadası yereli, seçim önceleri sözlerin çokça verildiği, gerekli projelerin ertelendiği, Kuşadası’nı Kuşadalı yönetir diyen Baronların tahakkümü altında kısır döngülerle, olmaz isimlerle siyaseti temsil etme arzularına kapılıp, bugünlere biriken yüzlerce sorunları yüklenerek geldiği bir tarihi süreç yaşamış!

Bugün toplumun her kesimine nefes aldıran projeler, sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getiren yatırımlar, yarınlarda gelişen ve çoğalan nüfus sayısının geleceğini ekonomik ve sosyal açıdan karşılayacak, kendi kendine yeten bir Kuşadası gerekiyor!

Neden mi; Kuşadası ülke ve bölge ekonomisine katma değer katan bir kent. İstanbul ve Kuşadası başkaca hiçbir yerde yok! Deniz, kum ve güneş zenginliğine sahip, alt yapısı Turizmi destekleyen ölçekte donanmış, yatırımlara açık bir kent! Kentin her bir yanında Yerel yönetime ait yerler, paramız olunca yaparız anlayışıyla bugüne kadar kayıpları sayısızca çoğalan projelerin birikmesine neden olmuş!

Yani şimdiye kadar kenti severek yöneten ve yatırımları kentin geleceğe yönelik ihtiyaçlarına yönlendiren, kuruşun hesabını yapan, yerel yönetim yönetmenliğine uygun hareket eden, kentin betonlaşma değil sosyal gelişime yönelik ve kültürel zenginliğini inşa edecek bir yönetime ihtiyacı olmuş! Arada ismiyle anılan kıymeti bilinen başkan varsa onlara saygı ve anılarına hürmet diyerek yola devam etmek gerekiyor diyelim!

Koca bir çukur açılmış Kuşadası göbeğine! Dört tarafı kapalı içeride ummalı bir çalışma var! Soranlara cevap; “KENT MEYDANI” Adı “LÜTFÜ SUYOLCU KENT MEYDANI” Meclis kararı ve dayanağı; “Ahde Vefa”

Koca bir çukur 20 000 metre kare. 14 bin metre karesi kültürel alanlar. 6000 metre karesi işletmeye açık alanlar. 38 adet mağaza, iki katlı oto park. Yok, yok! Öylesine ödüle layık bir proje.

Neden şimdiye kadar böyle bir kente meydanı projesi gerçekleşmedi? Bu alanlar yerel yönetime ait ve kimler bu işletmelerden zengin oldu kimler! Bu proje gündeme geldiğinde kıyametler koptu. Kentin geleceğini değil, cebini düşünenler neredeyse sokaklara dökülüp “Başkan istifa diye SLOGAN atmadıkları” kaldı. 2025 yılının Haziran ayına gün sayan Kent Meydanı, 30 yıllığına yap işlet modeliyle ihale edilmiş! Yıl sayımı, ihale edildiği gün itibarıyla başlamış! Her yıl yıllara sair artan miktarlarla da yüklenici firma kira öder gibi ödemeler yapacak belediyeye!

Bir tek şey unutulmuş ”Kent meydanında kentin tarihini temsil edecek müze” Ömer Günel bu eksikliği mutlak giderecek bir formül bulacaktır!

Ardı ardına yapımı yakında bitecek sayıları hatırı sayıda ve sosyal belediyeciliği tamamlayan, halkına nefes ve huzur sağlayacak projeler!

ÖMER GÜNEL TAŞLANIYOR

Onlarca gazeteci bir arada, muhalif gazeteler ardı ardına sorularla hesap soran taraf, her soruya hukuk ayağına dayalı sonuç ortaya koyan belgeleri sergileyen Ömer Günel; tam kadro Kurmay takımıyla anında cevaplar!

Kim kimin tarafında belli olmayan kiralık kalem sörler, saf değiştirmiş yüzü kızarmayan sözde gazeteciler, çaktırmadan makara yapan parayı veren ağamdır, paşamdır diyen taraflı tarafsızlar!

Yazık çok yazık! Utanılacak bir halde siyaset! KİRLİ SİYASET, KİRLİ SİYASİLER VE KİRLİ KALEMŞÖRLER!

Ömer Günel; BİZDEN ÇIKSA ÇIKSA BAŞARI HİKÂYESİ ÇIKAR DİYEREK SORULARI CEVAPLAYAN TOPALARLAYAN BAŞKAN!

ÇALIŞANI BARONLAR DEĞİL, MİLLET TADİR EDER DİYELİM Mİ?

haber: erdal demir

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2024, 11:24

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER