Ebeveynlerin ve çocukların kentteki uğrak noktalarından biri olan Pınarbaşı Mesire Alanı’nda yer alan parktaki oyuncaklara kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zarar verildi. Yaşananların ardından hızla harekete geçen Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bahse konu yerdeki çalışmalarını kısa sürede tamamladı.
Pınarbaşı Mesire Alanı, her yaştan vatandaşın doğayla iç içe vakit geçirmek için ilk tercihi oluyor. Çocuk parkının da bulunduğu mekâna vandallar tarafından zarar verildi. Oyuncaklara, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce şiddet ve cinsellik içeren resimler çizildi ve yazılar yazıldı.
BAŞKAN YETİŞKİN’DEN ANINDA MÜDAHALE
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, konunun hızla çözülmesi için mesai arkadaşlarına talimat verdi. Vakit kaybetmeden çalışma başlatan Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli, olumsuz içerikli resim ve yazıları sildi ve oyuncakları boyadı. Tüm bakım ve onarımların eksiksiz olarak yapıldığı faaliyetlerin ardından alan yeniden çocuklar için eğlenceli bir yere dönüştürüldü.
Çalışmaları nedeniyle Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve mesai arkadaşlarına teşekkür eden vatandaşlar, oyuncaklara zarar verenleri ise toplum zararlıları olarak tanımladı ve kınadı.