Otizmli Kerem’in doğa sevgisi yürekleri ısıttı

banner35

AYDIN'IN NAZİLLİ İLÇESİNDE YAŞAYAN 16 YAŞINDAKİ ATİPİK OTİZMLİ KEREM BOZKURT, RENKLİ KİŞİLİĞİ VE YAPTIĞI TAKDİRLİK DAVRANIŞLARI İLE YÜREKLERİ ISITIYOR.

Otizmli Kerem’in doğa sevgisi yürekleri ısıttı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki atipik otizmli Kerem Bozkurt, renkli kişiliği ve yaptığı takdirlik davranışları ile yürekleri ısıtıyor.

İlçeye bağlı merkez Zafer Mahallesi’nde ailesinin yanında yaşayan, Nazilli Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitim gören Kerem Bozkurt, emekli Müzik Öğretmeni Şefika Yurga Yurdakul öncülüğünde kurulan ve gönüllü şefliğini yaptığı Nazilli Otizm Orkestra Korosu’nun da vazgeçilmez davulcuları arasında yer alarak koro ile verdikleri konserlerde büyük beğeni kazanıyor. Okul dışında ise eğitimden artan zamanlarında doğa sevgisi ile gündem olan Kerem Bozkurt, mahallesinde bulunan birçok alana çeşitli meyve ve süs fidanları dikerek gönüllerde taht kuruyor. Yıllardır fidan diktiği öğrenilen Otistik Kerem, son olarak Şehit Bülent taşkıran Bulvarı üzerinde bulunan bir parka Nazilli Belediyesinden izin almayı ihmal etmeden portakal, limon, çam, zeytin, mandalina ve farklı meyve fidanları dikerek doğa sevgisini dışa vurmaya çekinmeden herkese de doğayı korumak için çevreci olmaya davet ediyor.

Geçtiğimiz yıl kurulan ve konserleri ile yürekleri ısıtan Nazilli’nin ilk otizm orkestrası olma özelliği taşıyan Nazilli Otizm Orkestra Korosu’nun sevilen davulcusu Kerem Bozkurt, "Ağaç dikmek sevaptır. Onun için yeşili sev doğayı koru. Daha yaşanabilir bir dünya için fidan dikiyorum. Doğayı korumak için ağaç lazım. Bizim için oksijen lazım. Onun için ağaç dikmeliyiz. Dünya çevre gününde de ağaç dikiyorum. Doğaya ve ağaçların önemine dikkat çekmek istiyorum. Çevreni kirletme, dünyayı temiz tut. Ben bu parka 10 fidan diktim. Nazillimi çok seviyorum. Topraklarımızı çok seviyorum. Yeşili sev doğayı koru" dedi.

Büyük bir özenle diktiği fidanları yine büyük bir özen ve hassasiyetle sulamayı da ihmal etmeyen otistik Kerem’in bu hareketi yürekleri ısıttı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER