Zeytin güvesine karşı mücadele uyarısı

banner35

AYDIN (İHA) - TÜRKİYE’DE ZEYTİN AĞACI VARLIĞI EN YÜKSEK İLLERDEN OLAN AYDIN’DA ZEYTİNLER ÇİÇEK AÇMAYA BAŞLARKEN, YETKİLİLER ZEYTİN GÜVELERİNE KARŞI ÜRETİCİLERİ UYARDI.

Zeytin güvesine karşı mücadele uyarısı

Türkiye’de zeytin ağacı varlığı en yüksek illerden olan Aydın’da zeytinler çiçek açmaya başlarken, yetkililer zeytin güvelerine karşı üreticileri uyardı.

Önemli ihracat ürünlerinden olan ve Aydın ekonomisine önemli katkı sağlayan zeytinde sezon hazırlıkları devam ediyor. İl genelinde zeytin ağaçları yeni sezon için hazırlanırken, Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri zeytin güvelerine karşı uyardı. Zeytinlerde meyve dökümünü arttıran zeytin güvesine karşı mücadele çerçevesinde meyvelerin karabiber büyüklüğüne geldiği anda ilaçlanması gerektiğini belirten ekipler, mücadelenin ruhsatlı tarım ilaçları ile yapılması gerektiğine de dikkat çekti.

Konu ile ilgili Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İlçemiz zeytin plantasyonlarında zeytin güvesi ile mücadele zamanını belirleme noktasında monitör tuzaklama çalışmaları Müdürlüğümüzce yapılmaktadır. Yapılan tuzak kontrolleri ve zeytin ağaçlarındaki fenolojik gözlemlerimiz neticesinde, meyve dökümüne sebep olan ‘Zeytin Güvesi Meyve Nesline’ karşı ilaçlama yapılması gerekmektedir. Zeytinlerde meyve dökümünü engellemek amacı ile meyveler karabiber büyüklüğüne geldiği zaman ilaçlamanın yapılması önem arz etmektedir. Zeytinci üreticilerimizin dikkatine” ifadeleri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2024, 15:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER