Vatandaşlar kurbanlıklar ile ilgili bilgilere ’Tarım Cebimde’ uygulamasından ulaşabilecek

banner35

AYDIN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞLARA KURBANLIK HAYVANLAR HAKKINDA DAHA KOLAY VE HIZLI BİLGİ EDİNEBİLMELERİNE YARAYAN 'TARIMCEBİMDE' UYGULAMASINI HATIRLATIRKEN, UYGULAMA İLE SADECE ÜÇ ADIMDA KURBANLIK HAYVANLAR HAKKINDA DETAYLI BİLGİYE ULAŞILABİLECEĞİ BELİRTİLDİ.

Vatandaşlar kurbanlıklar ile ilgili bilgilere ’Tarım Cebimde’ uygulamasından ulaşabilecek

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü vatandaşlara kurbanlık hayvanlar hakkında daha kolay ve hızlı bilgi edinebilmelerine yarayan ’Tarım Cebimde’ uygulamasını hatırlatırken, uygulama ile sadece üç adımda kurbanlık hayvanlar hakkında detaylı bilgiye ulaşılabileceği belirtildi.

Kurbanlık hayvan alım sürecinde vatandaşların daha bilinçli ve güvenli tercihler yapılabilmesini sağlayan Tarım Cebimde uygulaması sayesinde kurbanlık hayvanların küpe numaraları girilerek büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla ilgili detaylara ve aşı bilgilerine ulaşılabiliyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, uygulamanın kurban bayramı öncesinde büyük bir kolaylık sağlayacağını ifade ederek, tüm vatandaşları bu yeniliği kullanmaya davet etti.

Kurbanlık hayvan alımında güvenli ve doğru bilgiye ulaşmanın her zaman önemli olduğunu ifade eden müdürlük yetkileri, Tarım Cebimde uygulaması ile vatandaşların sadece üç basit adımda ihtiyaç duydukları tüm bilgilere ulaşabileceklerini belirtti. İlk adımda uygulamanın indirilmesi ve kurulması gerektiğini, ikinci adımda ise istenilen hayvanın küpe numarasının ’Hayvansal Üretim’ bölümünden arama bölümüne girilmesi gerektiğini belirten yetkililer, son adımda ise hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgilerine ulaşılabileceği ifade etti.

Aydın Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, vatandaşlardan kurbanlık hayvan satın alırken bakanlığın belirlediği kurallara dikkat etmeleri ve uygunsuzluk gördüklerinde de yetkililere bildirmelerini istedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2024, 10:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER