Koçarlı’da gıda denetimleri sıklaştırıldı

banner35

KOÇARLI İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ GIDA KONTROL BİRİMİ TARAFINDAN BELİRLENEN PROGRAM ÇERÇEVESİNDE, İLÇEDE GIDA ÜRETİM, SATIŞ VE TOPLU TÜKETİM YERLERİNDE KAPSAMLI DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ. DENETİMLER SIRASINDA GIDA ÜRÜNLERİNİN KALİTE VE HİJYEN STANDARTLARINA UYGUNLUĞU TİTİZLİKLE KONTROL EDİLDİ.

Koçarlı’da gıda denetimleri sıklaştırıldı

Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol birimi tarafından belirlenen program çerçevesinde, ilçede gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirildi.

Aydın’da halk sağlığının korunması ve güvenli gıda tüketiminin sağlanması amacıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimler aralıksız sürüyor. Aydın’ın Koçarlı ilçesi genelinde Gıda Kontrol Birimi tarafından yapılan denetimler sırasında gıda ürünlerinin kalite ve hijyen standartlarına uygunluğu titizlikle kontrol edildi. Yetkililer, gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla düzenli olarak yapılan bu denetimlerin önemine vurgu yaparak, vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluğu Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ALO 174 Gıda İhbar Hattı’na bildirebileceklerini hatırlattı. Açıklamada, "Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol birimi tarafından belirlenen program dahilinde, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde, gıda ürünlerinin kontrolü yapıldı. Vatandaşlarımızın gıda ile ilgili gördüğü olumsuzlukları, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ALO 174 Gıda İhbar Hattı’na bildirebileceklerini belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, vatandaşların ihbarlarının, denetimlerin etkinliğini artırmada önemli bir rol oynadığını belirterek, duyarlılık çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2024, 09:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER