İLGİ ODAĞI OLMA ÇABASI

İnsanların türlü türlü tavırlarıyla karşı karşıya kalıyoruz şu yaşamda. Bazen komik, bazen traji komik, bazen acınası, bazen tuhaf ve anlaşılması fazlasıyla güç….
Asıl benim en çok dikkatimi çeken davranış biçimlerinden biri ilgi odağı olmak gayesiyle şekilden şekle girmeye hiç üşenmeyen insan tipleri olmuştur. Aslında çok extra bir özelliğe sahip olmadığı halde kendini herhangibir sosyal çevrede belirgin hale getirmek için kimi zaman boylu boyunca gereksiz sözler ve tavırlar sarf ederek ilgi çekme ya da bulunduğu konumda kendini ispat edemediğinin farkına varıp geri çekilme eyleminde bulunup ilgi açlığını ve göz önünde durma açlığını her fırsatta değerlendirmeyi becerebildiğini sanan insanlardır. Bu türler son derece davranışlarıyla  abartılı bir uğraş içinde debelenir dururlar.  Aslında ileri boyuta taşındığında  bir nevi kişilik bozukluğu da denebilir. Olumlu ya da olumsuz hallerinde bile kendini ortaya koyma gereği duyarlar. Güven eksikliğinin tam adıdır aslında “ilgi manyaklığı” halk tabiriyle diyelim. Geçici ilgi yerini iticiliğe bırakır. Komik olma çabası yerini saçmalığa bırakır. Gel git haller yerini dengesizliğe bırakır. Hayat boyunca istikrarlı olma durumu ,teğet geçer bu türleri. İnsan ilişkilerinde ciddiyetini ve inandırıcılığını kaybederler. Nihayetinde sıfıra sıfır yerinde sayan bir yaşam çıkar ortaya.
Sonuç olarak şunu yazabilirim. Hayatınızın her kademesini önce kendiniz için ve kendinizi geliştirmek adına doldurun. Kendinize verdiğiniz değerle yaşamınız şekil alır. İnanın donanımlı bir sayfa açarsanız kendinize ne bir ilgi odağı olma halleri ne de kendini ispat etme adına tuhaf durumlara düşerseniz.
 İYİYSENİZ FARK EDİLİRSİNİZ!


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.