Aydın’da Kara Kedilere Yer Yok

banner35

Yerelde başkan olmak önce ideoloji ve siyasi ahlak ister! Bu anlamda Büyükşehir ve ilçelerin uyum ve kurumsal kimlik içerisinde davranma refleksi çok yerinde olmuştur demek yeterli olur mu? Ama faydaları da ilk etapta kendini gösterecek ve bu işten en çok tetikçiler zarar görecek. Bakalım rotaları nerelere hangi başkanlara çevirecekler! Yani kimlerin arasına kara kedi sokarak nemalanacaklar!

Aydın’da Kara Kedilere Yer Yok

Neticede sandık iradenin merkezidir. Yani iradenin beyanıdır. Bu iş tetikçilerin mamasını keser, kesmese de taban inisiyatifi, tabanda ittifak oluşumunu yarattığı için, başkanlar kara kediden kurtulmalı ve taban ittifakının yani Aydın bölgenin ulusal ölçekte oluşan ittifakının beğenisini kazanmalıdır! Yerel iktidarı nasıl kazandıklarının hesabını bu başkanlar kurulu toplantısında yapmaları faydalı olacaktı! Politik oyunlar değil, yerel iktidarın hizmetleri genel siyaseti oluşturacağı üzerinde politik projeler yaratarak yürümelidirler diyoruz!

Üzerine basarak yazıyoruz; yerel iktidar içindeki virüsleri yani kalemşorduk yaparak yaşamayı seven ilkesiz kalemleri dahası sözde gazetecileri İFŞA ederek uzaklaştırmalıdırlar! Bunlar; kim mamayı verirse onun kalemi olanlar, basın camiasının yüz karaları, bunlar utancımız demeyeceğim çünkü bunlar kiralık, toplumu karıştıran siyaseti ilkesizleştiren kirlilik!  

Ne demiştim üç gün sonra ne olacağı belli olmaz. Kara kedi mağlup olur ve sizde orta oyunculuğa yer ararsınız. Yerel belediyelerin karneleri geleceğin teminatıdır!

Başta Özgür Özel olmak üzere samimiyetinize inanarak tüm başkanları alkışlamak Yörük Efe olarak içimizden geldi.

Bakın sayın başkanlar: bu sözde gazeteciler var ya, mamalarının kesilmesine asla müsaade etmezler, ufak ufak atın önlerine aç kalmasınlar tehlikeli olurlar! Bir de hizmete davet edin bakalım bu kalemler nasıl hizmetler suna bilecekler merak etmiyoruz demek doğru olmaz! Asalaklık zor zanaattır, bu illet duygu musallat oldu mu terk etmez! İlkeli olmak erdemli olmayı gerektirir!

Siyaset anlık "U" dönüşlerin olduğu, dün dündür anlayışının yerini, bugüne bakalım diyen siyasi felsefede yer arayan çıkışlarla genelde itibar görür. Adı siyaset bunun! Ancak dediğim gibi tetikçiler ne yapacak? Şimdiden ortamı gererek hazırlıksız yapılan uzlaşıyı ayrıştırmaya çekmek için gaz veriyorlar! Hazırlıksız toplantıda soru sormaya çağrılmış bazı namzetler hiç sıkılmadan sorularını sorabiliyorlar! Şizofrenlik kişiler kalemlerini birilerinin sayesinde parlatmanın hıncını parlatanlardan alıyor. Geçmişi geleceğe harman edip bir şeyler elde etmeye çalışıyorlar.  Bakın dün demiştim ortada çıngıraklı etekle kalırsınız diye!

Siyaset kara kediyi yener. Kara kediyi var edenlerin gücü yok etmeye de yeter!

Ancak altılı masadan ders almayanlara sözüm şu, milletçe öğrendiğimiz bir güzel anlayışı yakaladık. Masada ki millet ittifakı, taban ittifakına dönüştü.  Bütün denklemlerin çözümleyici ana noktası oldu! Yani sandık artık kirli oyunlara kapalı!

Unutmayın başlatıp geri attığınız her adımın onarımı mümkün değildir. Derin çizgiler açtıysa rötuşu zor olur! Kimse kulağının üzerine yatmayacaktır. Güven duygusu deprem yemeye görsün üzerinde yeni binanın taşıyıcı ayakları temeli tutmayacaktır.  Düşünüp daha akıllıca şeyler yapıp bu projeyi hayata taşıyacaksınız!  Nasıl yani diye soruyorsunuz şimdi kendi kendinize değil mi sahte kalemşorlar! Bu projenin kendisi de, gazeteciliği; milleti, halkı, yerel coğrafyasının menfaatine yapan gazetecilerde olsun. Para istemez sorulsun söyleyelim! Memleketin ve aydının geleceği için, menfaatleri için! Emek verdik okuduk ilim irfan gördük! Bunca yıl bu bilimi ve ilmi kimseden kiralamadık!

Ana muhalefet partisi yerel iktidarı ve beklenmeyen bir değişimi kazanmak için yol alıyor dedik!

Özgür Özel kendisini alaşağı yapmak için bekleyenleri elinin tersiyle itmek ve güçlenmek için değişimi gerçekleştirmek adına tabana ve taban inisiyatifinin genel başkanlığını yapmak zorun dadır! Yapar mı? Yapar!

Başarılı işlerin başında yerel iktidarın aynı dili kullanması ve Makyavellisi yaklaşımları yıkması zorunludur! Makyavelist duygular tekleştirir ve yok edici duygulardan faydalanırlar! Onlar için siyasi parti kavram ve ahlakı yerine kendi hegemonyalarının hâkim olduğu bir dünyayı yaratırlar! Tıpkı bugün Türkiye’nin yaşadığı durum gibi! Ayın ilinin Milletvekilleri bugünün Yerel iktidar yapısına ve tarzına uygun m u? Birini ayrı tutarak hayır diyoruz! Bu milletvekilleri kendi koltukları üzerinden siyaseti yeterince kirlettiler, ama inanın bugün ön seçimli ama delegesiz , parti üyeli bir seçim olsa biri hariç üç milletvekillide dışarıda kalır! Aydın ve Türkiye artık siyasette kolay lokma olmayacaktır! Bu millet aç ve işsizdir! Aydın bu milletvekillerin ayrıştırıcı ve benlik politikalarından usanmıştır! Ali Cengiz oyunlarının mimarı olan koltuğa yapışık vekil hiçbir şey olmamış gibi aranızda arkasından konuşulanları duymazdan gelerek dolaşması manidardır! Kirlettikleri siyasal toplum anlayışına daha fazla kirlilik katmalarına artık geçit ve izin yok!

Başkanlar kurulu toplantısında ki yaratılacak görev aslında tamamen öncelikli güven duygusunun pekişmesi ve halkın görüşüne açılmasıdır! Bu toplantının eleştiri ve öz eleştirisi çok ilkeli bir şekilde topluma anlatılmalı ve toplumun içinde ki yaratılmak isteten kaotik durumun  ve Aydın bölge siyasetini karıştıracak kara kedilerin kaldırılmasıyla olmalıdır!

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER