Ortaklar çöp şiş laboratuvar sonuçları temiz çıktı

banner35

GERMENCİK BELEDİYE BAŞKANI BURAK ZENCİRCİ, ORTAKLAR’DAKİ ÇÖP ŞİŞ SATIŞI YAPAN İŞ YERLERİNE HABERSİZ DENETİM YAPTIKLARINI VE ALMIŞ OLDUKLARI NUMUNELERDEN DOMUZ ETİ ÇIKMADIĞINI SÖYLEDİ.

Ortaklar çöp şiş laboratuvar sonuçları temiz çıktı

Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, Ortaklar’daki çöp şiş satışı yapan iş yerlerine habersiz denetim yaptıklarını ve almış oldukları numunelerden domuz eti çıkmadığını söyledi. Zencirci, vatandaşların gönül rahatlığı ile Ortaklar’da çöp şiş yiyebileceğini söyledi.

İncirliova ilçesinin Hacıaliobası Mahallesinde geçtiğimiz haftalarda bir çiftlikte jandarma 1 ton domuz eti ele geçirdi. Bunun üzerine vatandaşlar endişeye kapılınca ete olan talep düştü. Germencik Belediyesi ekipleri, Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri eşliğinde Ortaklar’daki çöp şişçilere habersiz denetim yaptı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çöp şişçilerde yaptıkları incelemede domuz etine rastlamadı. Ortaklar’da bir çöp şişçide düzenlenen program ile sonuçlar basına açıklandı. Programa Germencik Kaymakamı Tugay Güleç, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve esnaflar katıldı.

Laboratuvar sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Germencik Belediye Başkanı Zencirci, alınan etleri Afyonkarahisar’daki laboratuvara gönderdiklerini ve oradaki sonuçlarda da olumsuz bir şey çıkmadığını söyledi.

Endişelenecek bir durumun olmadığını vurgulayan Başkan Zencirci, “Şöyle 15-20 gün önce hepinizin de bildiği gibi İncirliova’da bir domuz eti vakası yayınlandı. Ama bizim bu konudan herhangi bir endişemizin olmadığını biliyorduk. Fakat hem vatandaşlarımızı hem Ortaklar’dan geçen misafirlerimizin içini rahatlatmak adına Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile zabıtalarımız buraya habersiz baskın düzenledik. Ortaklar’daki bütün çöp şişçilerden tek tek numune aldık ve bu numuneyi sadece domuz eti kitiyle yapmadık. Direkt alınan etleri Afyon’a laboratuvara gönderdik. Laboratuvar sonuçlarının gelmesini bekledik bir hafta boyunca. Bizim ilk başında dediğimiz gibi, hikayenin başında söylediğim gibi hiçbir endişemiz yoktu. Ortaklar çöp şişin etleriyle ilgili kafamızda en küçük bir problem yoktu. Ama bunu laboratuvardan gelen analiz sonucunda da ispatlamış olduk. Çöp şişlerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı” dedi.

Ortaklar’dan her geçtiğinde iki çocuğuna çöp şiş alıp yedirdiğini kaydeden Başkan Zencirci, “Ortaklar ve Germencik’teki bütün çöp şiş esnafımızın kefiliyiz. Canı gönülden söylüyorum gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Etlerimizde en ufak bir pürüz, en ufak bir problem yoktur. Bunun da laboratuvar analizleri gelmiştir zaten. Buradan geçen bütün vatandaşlarımızı Ortaklar’da çöp şiş yemeğe davet ediyorum.” diye konuştu.

İlçe tarımın 4 ayda 6 ayda bir denetimini domuz eti kiti ile yaptığını kaydeden Başkan Zencirci, denetimlerin çöp şiş işletme sahiplerinin haberi olmadan daha kısa sürelerle devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Zencirci, işletme sahiplerine Ortaklar Çöp Şiş Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2024, 09:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER