EVDE HAYAT VAR, YA SOSYALİTE

 Günlerden bir gün Çok sevdiğim bir arkadaşımla çok sağlam bir sohbet içindeydik. Mevzu mevzuyu açtı. Gündemler, eskiler, geçmiş, gelecek akla ne gelirse aktı gitti muhabbet. En çok üstünde durduğumuz konu ise malumunuz meşhur corona ve yarattığı etkiler üzerineydi. Fikir alışverişi yapılırken dedi ki yahu selva farkında mısın müthiş bir çağda yaşıyoruz, her şey mevcut ,bir elimiz yağda bir elimiz balda misali… Lakin sonrasında tamam her şey var da yalnız bu virüs bizi başka boyutlara taşıyacak dedi. Bir çok şeye sahipken, yapılan önlemler bizleri sokaklardan evlere tıkayacak. Ve sonrasında daha da geniş kapsamda açıkladı. Düşündüm aslına bakarsanız; bingo… Etraflıca düşünüp taşındığınızda sürüyle düşünceler geliyor aklınıza. İler ki dönemlerde farklı yaptırımlar bizleri bekliyor olacak gibi.
virüs tehlikesi var; uzaktan eğitim
Virüs tehlikesi var; dijital para
Virüs tehlikesi var; sanaldan alışveriş
Virüs tehlikesi var; sokağa çıkma
Virüs tehlikesi var; evde iş hayatı
Ve daha bunlara benzer durumlarla karşı karşıya kalacağız. Bir çağın nimetlerinden fazla fazla faydalanmış olurken diğer taraftan a sosyal nesiller yetişecek maalesef. Robotlaşmış, hazıra alışmış,çabasız elde edilen kazançlar, sistematik bir  sanal düzen içerisinde son derece soğuk ve samimiyetsiz ilişkiler içerisinde olacağız gibime geliyor. Kısacası dünya için ve insanlık için tehlike üst seviyede….Bu katil corona önlemleri sadece bir başlangıç aslına bakarsanız. Sindirilmeye çalışılmanın ilk basamağı.
 Teknik taraf şöyle bir dursun; duygusal bağlar kopma noktasına gelecek. Tokalaşmakla tokalaşmamak arasında gidip geleceğiz ki bu en basiti. Resmiyet saracak her bir yanımızı. Özümüzü oluşturan bir çok değerden vazgeçeceğiz farkında olmadan. Yani insani vasıflarımız kısırlaştırılacak aslında.
 Diyeceğim o ki son cümlelerimi karışık düşünceler içinde ve çözümsüz ama ön görülü bir bakış açısıyla sonlandırırken, şöyle dramatik bir cümleyle bitirelim isterseniz;
“BELKİ DE KARŞILIKLI KAHVE İÇME ZEVKİNİ VE HAZZINI ALAMAYACAĞIMIZ ZAMANLAR BİZİ BEKLİYOR SANKİ …
Lütfen bu cümle üzerinde bi düşünsün herkes olur mu?
 
 
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.