Aydın zeytinyağı Almanya pazarında güçleniyor

banner35

AYDIN (İHA) - AYDIN’IN ÖNEMLİ TARIM ÜRÜNLERİNDEN OLAN VE ‘SARI ALTIN’ OLARAK BİLİNEN ZEYTİNYAĞI VE ZEYTİNİN İHRACATI ALMANYA PAZARINDA GÜÇLENİRKEN, ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜ YÜZDE 24’LÜK ARTIŞLA ALMANYA’DA İHRACATINI EN ÇOK ARTIRAN ÜÇ SEKTÖR ARASINDA YER ALDI.

Aydın zeytinyağı Almanya pazarında güçleniyor

Aydın’ın önemli tarım ürünlerinden olan ve ‘sarı altın’ olarak bilinen zeytinyağı ve zeytinin ihracatı Almanya pazarında güçlenirken, zeytin ve zeytinyağı sektörü yüzde 24’lük artışla Almanya’da ihracatını en çok artıran üç sektör arasında yer aldı.

İncir, zeytin ve zeytinyağı gibi önemli ihracat ürünlerine sahip olan Aydın’ın ihracat rakamları her geçen yükselmeye devam ederken, zeytin ve zeytinyağı sektörü de ihracat ağını her geçen gün genişletiyor. Bu çerçevede Almanya’da da ihracatını yüzde 24 artıran zeytin ve zeytinyağı sektörü, Almanya’daki ihracatını en çok artıran üç sektör arasında yer aldı. Türk ihraç sektörlerinin en çok ihracat yaptığı ülkeler listelerine bakıldığında zeytin ve zeytinyağı sektörünün en çok ihracat yaptığı 3. ülke Almanya olurken, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) üyeleri arasında, zeytin ve zeytinyağı sektörlerinin en çok ihracat yaptığı 10. ülke Almanya oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri’nden Almanya’ya yapılan ihracat tablosuna göre zeytin ve zeytinyağı sektörü Almanya’ya 2022 yılında 10 milyon 114 bin 514 dolar ihracat yaparken, 2023 yılında 11 milyon 342 bin 463 dolar ihracat rakamına ulaştı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2024, 15:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER