Aydın’da YKS heyecanı

banner35

ÜLKE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ AYDIN'DA DA BİNLERCE ÖĞRENCİ YKS MARATONUNDA TER DÖKERKEN, AİLELERİN OKUL ÖNLERİNDEKİ MERAKLI BEKLEYİŞ MANZARASI DA DEĞİŞMEDİ. SINAVA GEÇ KALAN KİMİ ÖĞRENCİLER İSE POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN SINAV MERKEZLERİNE YETİŞTİRİLDİ.

Aydın’da YKS heyecanı

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da binlerce öğrenci YKS maratonunda ter dökerken, ailelerin okul önlerindeki meraklı bekleyiş manzarası da değişmedi. Sınava geç kalan kimi öğrenciler ise polis ekipleri tarafından sınav merkezlerine yetiştirildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunda bu yıl da manzara değişmedi. Sınavın ilk Temel Yeterlilik Testi (TYT) için öğrenciler aileleriyle birlikte 1 saat öncesinde sınav merkezlerine geldi. Sınav merkezleri önünde görevlilerce karşılanan öğrenciler salonlara yönlendirildi. Birçok öğrenci sınav esnasında ter dökerken aileler de okul önlerinde ter döktü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sınav merkezleri önündeki manzara değişmedi. Çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen bazı veliler sınav merkezleri önünde bekleyerek Kur’an-ı Kerim okuyup dua ederken, bazı veliler ise öğrenciler kadar dışarıda heyecan yaşadı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına kent genelinde polis ekipleri tedbir alırken, belgesini unutan yada sınav merkezini karıştıran öğrencilerin imdadına da yine polisler yetişti.

İl merkezinde 51 okulda gerçekleştirilecek olan YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 14 bin 817 kişi, 9 Haziran Pazar günü 34 farklı okulda gerçekleştirilecek olan YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) 10 bin 516 kişi, yine Pazar günü öğleden sonra gerçekleştirilecek olan YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi’ne (YDT) bin 936 kişi katılacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2024, 10:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER