Bir zamanın efsane araçları hurdalıkta hayat buluyor

banner35

BİR ZAMANLAR YOLLARDA FIRTINA GİBİ ESEN, MAKAM ARACI OLARAK DA KULLANILAN VE HERKESİN GÖZDESİ OLAN ARAÇLAR, AYDIN'IN ÇİNE İLÇESİ SANAYİ SİTESİNDEKİ HURDALIKTA YENİ BİR YAŞAM BULUYOR. BAZI ARAÇLAR YETENEKLİ USTALARIN ELİNDE YENİDEN HAYAT BULURKEN, BAZILARI DA YEDEK PARÇA OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR.

Bir zamanın efsane araçları hurdalıkta hayat buluyor

Bir zamanlar makam aracı olarak kullanılan ve herkesin gözdesi olan araçlar, Aydın’ın Çine ilçesi sanayi sitesindeki hurdalıkta bekliyor. Bazı araçlar yetenekli ustaların elinde yeniden hayat bulurken, bazıları da yedek parça olarak değerlendiriliyor.

Birçok sanayi sitesinde olduğu gibi Çine Sanayi Sitesi de, yılların eskitemediği araçların buluşma noktası oldu. Hurdalıklarda bekleyen bir döneme damgasını vurmuş araçlar, bazen maharetli ustaların elinde adeta yeniden yollara dönüyor. Böylece, eski araçlar yeniden kullanılabilir hale geliyor. Nostaljik bir değeri olan bu otomobiller, yeni sahiplerine kavuşuyor. Diğer yandan hurdalıkta bekleyen birçok araç da, diğer araçlara yedek parça sağlamak için kullanılıyor. Eski araçların sağlam kalan parçaları, diğer araçların tamirinde kullanılarak değerlendirilmiş oluyor. Eski araçların parçalarının kullanılması, yeni araç sahiplerinin maliyetlerini düşürürken, aynı zamanda çevreye atık olarak gitmelerini engelliyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2024, 10:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER