Zeytinde dökülme durdu, zararlı yoğunluğu azaldı

banner35

AYDIN (İHA) - ÖNEMLİ ZEYTİN ÜRETİM MERKEZLERİNDEN OLAN AYDIN’IN DİDİM İLÇESİNDE YAPILAN KONTROLLERDE ZEYTİN DÖKÜLMELERİN DURDUĞU VE ZARARLI YOĞUNLUĞUNUN AZALDIĞI TESPİT EDİLDİ.

Zeytinde dökülme durdu, zararlı yoğunluğu azaldı

Önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Aydın’ın Didim ilçesinde yapılan kontrollerde zeytin dökülmelerin durduğu ve zararlı yoğunluğunun azaldığı tespit edildi.

Türkiye’nin en çok zeytin ağacı varlığına sahip Aydın’da, üreticiler yeni sezon için umutlanırken, il genelinde zeytin bahçelerinde de kontroller devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de zeytin bahçelerinde, son günlerde artan dökülmelere karşı kontroller gerçekleştirdi. Son yapılan zararlı ve dökülme kontrollerinden elde edilen sonuçlar üreticileri sevindirdi. Yapılan incelemelere göre zeytinde dökülmelerin durduğu gözlemlenirken, zararlı yoğunluğuna da rastlanmadı.

Konu ile ilgili Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda “İlçemiz zeytin alanlarında kontrollere devam edildi. Fizyolojik dökülmelerin durduğu görülmüş , zararlı yoğunluğuna rastlanmamıştır. Çiftçilerimiz konu hakkında bilgilendirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER