Başkan Künkcü’den yerel esnafa destek çağrısı: "En büyük AVM, bizim çarşı ve pazarlarımızdır"

banner35

AYDIN (İHA) - AYDIN ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (AYESOB) BAŞKANI MUHAMMET ALİ KÜNKCÜ, YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE VATANDAŞLARA YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPMA ÇAĞRISINDA BULUNARAK "BÖLGEMİZDEKİ ÇARŞI VE PAZARLAR, EN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİDİR" DEDİ.

Başkan Künkcü’den yerel esnafa destek çağrısı: "En büyük AVM, bizim çarşı ve pazarlarımızdır"

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara yerel esnaftan alışveriş yapma çağrısında bulunarak "Bölgemizdeki çarşı ve pazarlar, en büyük alışveriş merkezleridir" dedi.

Künkcü, mahallelerdeki bakkal, manav ve kasap gibi yerel esnafın, sokakların ve mahallelerin kalbi olduğunu vurgulayarak, onların ayakta kalmasının ekonominin canlılığını sürdürmesi ve sosyal dokunun korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Büyük alışveriş merkezleri yerine yerel esnaftan alışveriş yapmanın, hem kaliteli ürünler almayı hem de esnafa destek olmayı sağlayacağını ifade etti.

Esnafın ayakta kalmasının toplumun güçlenmesi anlamına geldiğine dikkat çeken Künkcü; "Yerel esnafa yapılan her harcama, şehrimizin ekonomisine geri döner. Birlikte alışveriş yaptığımız, selamlaştığımız, hatırını sorduğumuz esnafımızın ayakta kalması, toplumsal dayanışmamızın da güçlenmesi demektir. Bölgemizdeki çarşı ve pazarlar, en büyük alışveriş merkezleridir" diyerek bayram alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesi çağrısında bulundu. Çarşı ve pazarların sadece alışveriş yapılan yerler olmadığını, aynı zamanda sosyalleşme alanları olduğunu da sözlerine ekleyen Künkcü, bu mekanların kültürün ve geleneğin bir parçası olduğunu dile getirerek "Bu Kurban Bayramı’nda gelin, alışverişlerimizi yerel esnaftan yaparak hem bayram coşkusunu yaşayalım hem de esnafımızın yüzünü güldürelim" sözleriyle Aydın halkının alışverişlerde yerel esnafı tercih etmelerini istedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER