Aydın’dan Muğla’ya turizm köprüsü

banner35

(ARŞİV FOTO) - AYDIN TURİZMİNE KATKI SAĞLAMAK HEDEFİYLE PROJE GELİŞTİRMEYE DEVAM EDEN AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN İŞBİRLİĞİYLE BİRLİKTE DİDİM-BODRUM ARASI DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ DÜZENLEYECEK.

Aydın’dan Muğla’ya turizm köprüsü

Aydın turizmine katkı sağlamak hedefiyle proje geliştirmeye devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle birlikte Didim-Bodrum arası deniz otobüsü seferleri düzenleyecek.

Türkiye’nin önemli turizm kentlerine sahip Aydın ve Muğla illerinin turizm bağını güçlendirmek ve illerin turizm hareketliliğini artırmak hedefiyle çalışma gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaptı. İki turizm merkezi arasında Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediyelerinin iş birliği ile yeni bir turizm köprüsü oluşturuluyor. Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri, deniz ulaşımını daha verimli hale getirmek ve yeni turizm rotaları oluşturmak amacıyla oluşturdukları iş ortaklığı projesi ile deniz otobüsü seferlerini başlatıyor. Bu kapsamda ilk olarak Didim-Turgutreis-Bodrum güzergahında deniz otobüsü seferleri düzenlenecek. Didim ve Bodrum çıkışlı, karşılıklı ve düzenli olarak gerçekleşecek bu seferler ile bölge daha güçlü ve cazip bir destinasyon haline gelecek.

Didim, Turgutreis ve Bodrum arasında gerçekleştirilecek bu deniz otobüsü seferleri ile bölge halkı ile yerli ve yabancı turistler için hızlı ve konforlu bir ulaşım imkânı sunulacak. Böylece bir taraftan bölgenin turizm hareketliliği artarken diğer taraftan özellikle yaz aylarında karayollarında yaşanan trafik yoğunluğuna bir alternatif sunulmuş olacak. Bu seferler sayesinde bölgeye gelecek ziyaretçi sayısının da artacağı düşünülürken, Didim, Turgutreis ve Bodrum deniz otobüsü seferleri ile yakın lokasyonlardaki ziyaretçileri de kendisine çekecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2024, 00:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER