Kat mülkiyeti kurulmuş ana gayrimenkullere işyeri varsa tabela, reklam panosu asılabilmesi mümkündür. Ancak dış cepheye asılacak tabelanın boyutu, şekli, rengi gibi özelliklerinin yanı sıra dış cephenin ortak alanlardan sayıldığı göz önüne alınması gereken önemli hususlardır.
Site ve apartmanlarda ortak yerler üzerinde yapılacak tamirat, tadilat, onarım, bakım gibi değişiklikler ancak kat maliklerinin en az beşte dördünün yazılı rızası ile yapılabilmektedir. Apartmanın dış cephesi ortak yerlerdendir. Dolayısıyla dış cephede yapılacak değişiklikler için rızanın alınması genel kuraldır. Ancak bağımsız bölüm sahiplerinin kendi bağımsız bölümünün sınırları içerisinde kalan dış cepheye tabela, reklam panosu asabilmesi için böyle bir rızaya yani izne gerek yoktur. Yani tabela asmak kuralın istisnası olarak kabul edilmiştir.
Apartmanın yönetim planında dış cepheye reklam panosu asılmayacağına dair bir hüküm bulunuyorsa kat maliklerinin dış cepheye tabela asamazlar. Ancak tabela asmak isteyen bağımsız bölüm maliki diğer maliklere ilgili talebini iletir ve beşte dördünün yazılı onayı ile tabela asılmasını yasaklayan hüküm değiştirilebilir. Değiştirilen hüküm ile bağımsız bölüm sınırlarını aşmadan dış cepheye tabela asılması mümkün hale gelir.
Kat malikleri kurulu da tabela ve reklam panolarının asılması hususunda karar alabilme yetkisine sahiptir. Kat malikleri kurulunda anataşınmaza hangi şekillerde, türde, renkte veya ebatta tabela asılabileceği kararı alınmışsa bağımsız bölüm sahipleri söz konusu kararlara uymakla yükümlüdürler. Bu şekilde alınmış kararların yine kat malikleri kurulu ile kaldırılması mümkündür. Karar hangi çoğunlukla alınmışsa aynı çoğunlukla kaldırılabilir.
Yargıtay’ın birçok kararında da bağımsız bölüm sınırları içinde kalan dış cepheye tabela, reklam panosu asılabileceği kabul edilmiştir. Önemli olan husus tabelanın diğer kat maliklerine rahatsızlık vermemesidir. Elektrikle çalışan ve motoru çok ses çıkaran bir tabela veyahut çok fazla ışıltılı olan geceleri parlayarak rahatsızlık veren tabelalar rahatsızlıklara örnek olabilir. Tabela rahatsızlık verdiğinde dahi öncelik tabelanın rahatsızlık vermeyecek şekle getirilmesinin çaresine bakılır. Bu mümkün değilse en son çare olarak tabela kaldırılabilir.
Anataşınmaza asılmış olan tabela bağımsız bölüme ait olan dış cephe sınırlarını aşmadıkça kalaıdırlması istenemez. Bağımsız bölüm sınırlarını aşmayan tabelalar için kat maliklerinin onayının alınmasına lüzum yoktur.
Sonuç olarak her kat maliki bağımsız bölümü sınırlarında kalan dış cepheye yaptığı ticari faaliyetlerle ilgili ya da bir başka konularda tabela, reklam panosu asabilir. Bunun için diğer kat maliklerinden izin almasına gerek yoktur. Diğer kat malikleri ancak kendi bağımsız bölümlerinin sınırlarını aşan ve hayatın olağan akışına uymayacak derecede rahatsızlık veren, kirlilik yaratan tabelaların kaldırılmasını isteyebilir.