Anıl YETİŞKİN

Yerel yönetimler, bir kamu kuruluşudur. Aidiyet duyguların ve Liyakat esaslı anlayışın hakim olduğu devlet adamı kimliğiyle yönetilir. Biz bu kavramı öne çıkarmak yerine, bir başkanın  otorite boşluğu olarak kişiye göre değerlendiremeyiz.

Genel doğrular üzerinden değil iç denetimli demokrasi anlayışı ile değerlendirilir kamu kuruluşları!

Efeler belediyesi olaylı günler yaşıyor diye dışarıda  orta ölçekli fırtına estirilmeye çalışılıyor!

Anıl Yetişkin,  baro başkanlığından gelen bir hukuk adamı kişiliği var! Bu özellik, olmaz konuları ateşleyen değil, çözüm süreli denetime almakla olacak işler olduğunu çok iyi bilenlerdendir!. Bu otorite boşluğu değil aksine hukuka uygun ele alınması gereken bir durumdur. Geçmişte taraflarla iş birliği içinde geçen zaman, bugün sancılarını yaşatıyor olamaz mı? Geçmişte Efeler belediyesi gerçekten Liyakat esaslı mı yönetildi! Orta yere sorun çıkarmaya gelen müteahhitler hangi zamanı aratır duruma düşürmek  için geliyorlar. Onca borç, onca çözüm bekleyen sorunlar, muvvazalı müteahhit ilişkileri o zaman nasıl oldu sulh içinde geçti de  bugüne gelip sorunlu süreci başlattı. 

Hangi siyasi oyunların sahneye alınmaya çalışıldığı süreci yaşıyor Efeler belediye başkanı! Sorunlar karşısında hukuk esaslı çözümler üretmeye çalışan başkan Anıl yönetimine otorite boşluğunu yaratıyor deniyor! Yanı göğüs göğüse mi tartışsın. Orası kamu sektörü oraya düzensiz gelenler bu davranışın ne anlama geldiğini aslında düşünmesi gereken taraftır! Her konuya hukuksal termolojik esasa dayalı  yanaşan Anıl başkan gelecekte kendinden söz ettirecek hakkaniyetli yönetimin tarafı olacak desem ne dersiniz?

Bunca sorunlu devir alınan bir belediyenin handikapları Anıl başkanın sihirli değneği ile çözülmez. Hukuk temelli esaslara dayanan karşı koyma tedbirlerle bir noktaya taşınır.

Burası muz Cumhuriyeti esaslı yönetilecekse daha çok handikaplara sahne olur Efeler belediyesi.

Kimden yana tavrını koymalı seçmen buna hiç baş vurulduğu yada ciddiye alındığı oldu mu  yoksa seçmen hiçe mi sayılıyor!

Anıl başkanı hukuk adamıdır. Hissi değil olması gerektiği gibi davranan biridir. İnanıyoruz ki bu orta oyunlar bir duvara çarpıp Anıl başkanın kucağına düşecektir!

Bu sorunlara içeriden birileri neden oluyorsa, Anıl başkan bunun da üstesinden gelecektir.

Bir hukuk ve sevgi insanı olan bu başkanı yalnız  bırakmayacak taraf hukukun kendisi ve seçmeni olacaktır! Anıl başkan hiç bir kalemşörlere ve orta oyunculara pabuç bırakacak biri değildir.

Hak hukuk adalet neyse o olacaktır.

Yazanlar çizenler neden Yerel iktidarın değişiminden sonra hükumetin özellikle CHP li belediyelerin ekonomik zorluklarını ve döngülerinin hacmini daraltıcı sözde tasarrufları peş peşe almayı ihmal etmediğini yazmıyorsunuz? Anıl başkanın devir aldığı belediyede biriken maaş borçlarından bahsetmiyorsunuz? Müteahhit ilişkilerinden bahsetmiyorsunuz? Darda olsa bu sıkıntıda bir bütçe ayırarak basını ihmal etmemeye gayret gayret göstermesinden bahsetmiyorsunuz? Bütçeden seçim kazanmak adına Fatih Atay'ın bir kaç yandaş sözde gazetelerin elini avucunu doldurmasından bahsetmiyorsunuz?

İktidar bile yaptığı hatalardan kaynaklı yüksek enflasyondan Turizm de yamanın  büyümesi, emeklinin yaşam gücünü kaybettiği, emekçinin açlık sınırı altında yaşadığından, okula giden çocukların canlarının çektiğini değil, belediyelerin verdiği tabldottan karınlarını doyurduklarından , hükumetin 2025 ikinci yarısına kadar anca nefes alırız söylemlerini göz ardı edenler, sizler seçimi kaybedeceğini anlayan Fatih Atay, hükümetin veremediği maaşı katlayarak imza attığı maaşları ödemeden kamburu ortada bırakıp gittiğinden neden bahsetmiyorsunuz?Bakın şimdi adaletin topuzunu tutan Anıl başkana dikilen bol parayla bir köşe yazısı, asparagas haberler yazan bir kaç ortamın adamı gazetecilerin nasılda kuyrukları sıkışıp bu adaletli, eşitlikçi davranıştan rahatsızlıklarını yüksek olmayan sesle duyurmaya çalışıyorlar! Ellerine düşen darıdan memnun olmayanlar, ne yapalım şimdiki ekonomik bütçe ve durum bu herkes sabırlı davranacak ama adil davranışlı, halkın içinde olan iktidar başaracak.

Sabredin seçmenler yakında Efeler ve tüm yerelde ki belediyeler bu zoru ve engeli aşacak. Sırtındaki kambur ları yeter ki atacak adil davranışı öne çıkarsınlar. Şimdiki durumu ve duruşu devam ettireceklerinden hiç bir şüphemiz yok.

Adaletli, halktan yana yönetim yerelde seçmenine nefes aldıracak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.