Yörük Efe Gazetesi ®️ | Aydın Haberler

CHP AYDIN” Kadına yönelik cinayetler katliam boyutlarına ulaşmıştır”

SİYASET

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, son günlerde ülkemizde giderek artan kadına şiddet olayları ile ilgili Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Kadın cinayetlerinin protesto edildiği açıklamanın akabinde oturma eylemi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, son günlerde ülkemizde giderek artan kadına şiddet olayları ile ilgili Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Kadın cinayetlerinin protesto edildiği açıklamanın akabinde oturma eylemi gerçekleştirildi. CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz “Bizler, bu vahşeti durdurmak adına toplumsal bir çağrıda bulunuyoruz: Kadınların hayatını hiçe sayan, çocukları korumasız bırakan bu suçlar karşısında sessiz kalmayacağız” dedi ve açıklamaya şu şekilde devam etti.

"Bedriye Işık Diyarbakır’da, Sonay Öztürk Aslan Mersin’de, Ayşenur Halil İstanbul’da, İkbal Uzuner İstanbul’da, Zehra Gün Antalya’da, Gülfer Öter Antalya’da, Sibel Aygan Aydın’da, Ebru Öcal Aydın’da, Pelin Karaca Manisa’da son 18 günde erkek şiddeti ile katledildiler.

Ülkemizde artarak devam eden kadın cinayetleri ve çocuk istismarı vakaları, her geçen gün daha fazla insanın canını yakmakta ve toplumun vicdanını derinden sarsmaktadır. Bu durum tolere edilemez! Bizler, bu vahşeti durdurmak adına toplumsal bir çağrıda bulunuyoruz: Kadınların hayatını hiçe sayan, çocukları korumasız bırakan bu suçlar karşısında sessiz kalmayacağız!

“YETERSİZ HUKUKİ YAPTIRIMLAR, CEZASIZLIK VE FAİLLERİN KORUNMASI, ŞİDDETİ BESLEMEKTE VE SUÇLULARA CESARET VERMEKTEDİR”

Her bir kadın cinayeti, her bir istismar olayı devletin ve toplumun ortak bir sorumluluğudur. Yetkililerin "önlem alıyoruz" demekle yetinmesi kabul edilemez. Artık sadece sözler değil, somut ve etkili adımlar atılmalıdır! Şiddet toplumumuzda giderek artmaktadır. Özellikle de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, yıllar içinde yok olacağına artarak devam etmektedir. Kadına yönelik cinayetler katliam boyutlarına ulaşmışken, bu konuda alınan önlemler son derece yetersizdir. Affedici ve iyi hal indirimli yasalar, kadınlarımızın, genç kızlarımızın ve çocuklarımızın hayattan koparılmasına, umutlarının ve geleceklerinin sönmesine sebep oldu. İstanbul Sözleşmesi'nin kadını koruduğunu, hayata bağlı tuttuğunu dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık, nefesimiz yettiğince anlatmaya devam edeceğiz. Ta ki bu kadın şiddeti ve cinayetleri durana kadar.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ KENDİ SİYASİ GELECEĞİ İÇİN BİR İMZAYLA KALDIRAN EL' DEKİ KANDIR KADINLARIMIZIN KANI”

Sözleşmeyi kaldırırsanız kadın cinayetleri durmaz dedik. Ne yazık ki katledilen kadınlarımız her gün hayatlarıyla doğruluyorlar bizi.

Sadece kadınlar mı, aynı acı tablo, çocuklarımız için de geçerli. Narin Güran, 8 yaşında küçücük, güzel gülüşlü, belki de hayalleri olan bir çocuktu. Tam 19 gün boyunca tüm Türkiye olarak Narin’in bulunması için dualar ettik. Masum bir çocuğun yaşam hakkının elinden alınması, hepimizin ortak vicdanına vurulmuş bir darbedir. Narin’in hayatını çalan bu insanlık dışı suç, cezasız kalmamalıdır! Ve suçlular bir an önce bulunmalı, kamuya açıklanmalı ve cezalandırılmalıdır !

Biz Narin’e kahrolurken , Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde daha 2 yaşındaki SILA BEBEĞİN cinsel istismar ve şiddete uğradığı vahşetle karşı karşıya kaldık.

Narin, Sıla bebek ve diğer istismar ve şiddete uğrayan çocuklar için adalet istiyoruz !

Yarın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü biz çocuklarımızın bu gününü kutlamak yerine cenazelerini kaldırmak zorunda kalıyoruz.

Bizler her gün bir başka cinayet haberi ile uyanmak, bir başka çocuğun hayatının karartıldığını görmek zorunda değiliz! Şiddete karşı kayıtsız kalmak, suça ortak olmak demektir!

Artık yeter! Bu sorun bireysel değil, toplumsal bir mücadeledir. Herkes üzerine düşeni yapmalı, yetkililer vakit kaybetmeden harekete geçmelidir. Kadınlar öldürülmesin, çocuklar istismar edilmesin! Şiddete karşı ses çıkarmak, insanlık borcumuzdur!”

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında eli kanlı katiller, katillerin sokaklarda özgürce dolaşmasına müsaade edenler hak ettikleri cezayı alacaklar. İstanbul Sözleşmesi tekrar yürürlüğe girecek, kadınlar sokaklarda güvenle yürüyebilecek, kadın cinayetleri durdurulacak.”

Basın açıklamasına, CHP Aydın Milletvekilleri Evrim Karakoz, Süleyman Bülbül ve Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin de yerini aldı.

HABER: SELVA DEMİR

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.