Yörük Efe Gazetesi ®️ | Aydın Haberler
2024-09-10 16:15:39

Samimiyetin Yuvası ve Anıl Başkan

Selva Demir

selvademirci09@gmail.com 10 Eylül 2024, 16:15

Okullar açıldı ve geleceğimizin teminatı, ülkemizin umut ışıkları çocuklarımız, Eğitim-öğretim sürecine başladı. Zor süreçlerden geçtiğimiz şu günlerde hepimizin ve tabi ki öncelik olarak çocuklarımızın yüksek morale ihtiyacı var. Minicik bir kız çocuğunun hayatının çok canice elinden alındığına şahitlik ettik hepimiz. Çok üzüldük ve üzülmek ne kadar yetiyor artık bilemiyorum ama bu akıl almaz cinayetleri yaşıyoruz ülkece.

Makalemin girişinde belirttiğim üzere, samimiyete ve morale ihtiyacı olan evlatlarımızı bu noktada çok yerinde ve gerçek bir yaklaşımla okulun ilk günü Umurlu/Kocagür İlkokul ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek gösteren Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’i hassasiyeti için tebrik etmek gerekir. Başkanlık kimliğini makamda bırakarak öğrencilerin arasındaki huzurunu ve mutluluğunu ne kadar yalın bir şekilde yansıttığını görmemek imkansız olur. Başkan Yetişkin’in göreve geldiği süreç itibariyle halka olan samimiyeti zaten kendini belli ediyor. Bu samimi tavrın da ona katkıları çok net bir dönüş sağlayacaktır. Eğitimin öneminin kavrama tarafına bakıldığında halen daha algılamada zorluk çeken bir kesimin olduğunu pek de inkar edemeyiz. Bu tür zihniyetleri köreltmede şehri yönetenlerin eğitime verdiği kıymet ve destek çok önem taşımaktadır. Buna bağlı olarak belediyelerin yapmış olduğu her türlü hizmet çok verimli geri dönüş sağlayacaktır.

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in öğrencilerle birebir ilgilenmesi ve onların taleplerini dinlemesi hem okul hem eğitimci hem de veliler tarafından takdirle karşılanmasına vesile olmuştur. Başkanın önümüzdeki süreçlerde de eğitime vereceği hizmetleri çok daha yapıcı projelerle göreceğimizden hiç şüphem yok.

 Günümüzde bazı beyinlere yer etmiş karanlık düşüncelere nazaran Ulu önderin Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN çok önemli bir cümlesiyle makalemi sonlandırmak istiyorum; “EN BÜYÜK SAVAŞ, CEHALETE KARŞI YAPILAN SAVAŞTIR”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.