Yörük Efe Gazetesi ®️ | Aydın Haberler

3 bin yıllık tarihi kentte meclis toplandı

EFELER

Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın’ın ilk yerleşim yerlerinden olan Tralleis Antik Kenti, 3 bin yıldır tepelerden Aydın’ı izlerken, Efeler Belediyesi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı antik kentte gerçekleştirildi.

Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın'ın ilk yerleşim yerlerinden olan Tralleis Antik Kenti, 3 bin yıldır tepelerden Aydın'ı izlerken, Efeler Belediyesi'nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı antik kentte gerçekleştirildi.

Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'de bulunan ve ilk yerleşim yerlerinden olduğu düşünülen Tralleis Antik Kenti, 3 bin yıllık tarihiyle dikkat çekiyor. Dor göçleri sonrasında M.Ö.13. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Tralleis Antik Kenti, yıllardır yapılan kazı çalışmalarıyla gün görünümünü çıkarırken, Efeler Belediyesi de oluşturmak amacıyla Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın birinci kaydını Tralleis Antik Kenti'nde gerçekleştirdi. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin başkanlığında toplanan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara sevk edildi. Zabıt özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda 4'ü gündem dışı olmak üzere toplam 14 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

“Tralleis'i tercih ettikleri için teşekkür ederiz”

Meclis toplantısının antik kente yapılmasından memnun kaldığınızı dile getiren Tralleis Kazı Başkanı Prof. Dr. Murat Çekilmez; “2024 yılında hem sütunlu caddede hem de ayırmayı bu gymnasium alanında kazımayı devam ettiriyoruz. Aralık aralığı sonuna kadar burada devam edecek. Başkanımıza ve meclis üyelerimize meclis toplantılarını Tralleis Antik Kenti'nde yapmak için ve burada onları misafir ettiğimiz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Efeler için çok değerli bir alan”

Tralleis'in önemine dikkat çeken hedefiyle toplantıyı antik kentte yapma kararını aldıklarını ifade eden Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin; “Benim çocukluğum zaten aşağıdaki mahallelerde geçti. Kemer Mahallesi, Köprülü Mahallesi, Meşrutiyet, Mesudiye mahallelerinde. Ondan dolayı benim çok önemsediğim bir alan. Çocukluğunun geçmişi olması ekstra bir heyecan veren bana. İlk geldiğimde ben Murat hocamla da çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Buranın bir çok alanda çok başındaki bir tarihi alanla ilgili bilgileri paylaşıyoruz, izliyoruz. Ben daha açık de özellikle Tralleis konusunda çok bilgiye erişmeye çalıştım. Bölgenin en önemli yerleşim bölgelerinin bir tanesi belirlendi. Ayrıca Efeler için çok değerli bir alan. Turizmin kazandırılması ve burayı ziyaret etmenin çok daha keyifli bir cazibe merkezi haline getirilmesi. Bu hem Aydın'ın ekonomisi hem de sosyal hayat açısından da çok önemli. Ondan dolayı geçen ay meclis toplantımızı burada karar verme vardık. Bundan sonraki süreçte de program ne geliyorsa Tralleis konusunda tüm destek uygulamaları hazırız” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.