Laboratuvara alınan yılan balığı, vitamin ve mineral deposu çıktı

banner35

ADÜ TEKNOKENT’TE 17 ADET PATENTLİ PROJE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN KARYA FARMA, LABORATUVAR ORTAMINA ALDIĞI YILAN BALIKLARINA İLİŞKİN ÇALIŞMALARIN SONUCUNU AÇIKLADI. YILAN BALIKLARININ BAŞTA KANSER OLMAK ÜZERE PEK ÇOK HASTALIĞA İYİ GELDİĞİ BELİRTİLDİ.

Laboratuvara alınan yılan balığı, vitamin ve mineral deposu çıktı

Dünyada sadece Meksika’nın Saragossa Körfezi’nde üreyen ve yaklaşık 3 yıl süren 7 bin kilometrelik yolculukları sonrası Ege kıyılarına ulaşan yılan balıkları ile ilgili geçen hafta Aydın’da yapılan çalıştayın ardından, bu hafta yılan balığının içerdiği besinler açıklandı. ADÜ Teknokent’te 17 adet patentli proje çalışmalarını sürdüren Karya Farma, laboratuvar ortamına aldığı yılan balıklarına ilişkin çalışmaların sonucunu açıkladı. Yılan balıklarının başta kanser olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği belirtildi.

Meksika’nın Saragossa Körfezi’nden yola çıkıp Okyanusu aşarak, Cebelitarık Boğazından geçip, Akdeniz üzerinden Büyük Menderes Nehri vasıtasıyla Bafa Gölü’ne gelip yaşam döngülerine devam eden yılan balıklarına yönelik incelemeler devam ediyor. Karya Farma HBX Ar-Ge Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, gizemli yolculuklarının sırrı çözülemeyen yılan balıklarının laboratuvar sonuçlarını açıkladı.

“Agresif kanser hastalıklarına karşı daha etkili”

Bir süredir devam eden çalışmalarının neticeleri ile ilgili açıklama yapan Karya Farma HBX Ar-Ge Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, "Laboratuvar ortamında yaptığımız çalışmalarda 100 gram yılan balığında 26 mg kalsiyum, 3 bin 787 İU A vitamini, 1.8 mg C vitamini, 0,64 mg demir ortaya çıktı. Aynı zamanda protein, Omega- 3 yağ asitleri, vitamin ve mineral kaynağı bakımında oldukça zengin ve yüksek yağ içeren yılan balıklarının lezzetinin yanında başta kanser hastalarının tedavisi olmak üzere fosfor bakımından zengin olması açısından da agresif kanser türü hastalıklar ile birlikte pek çok klinik tedavilere destek olarak kullanılabilmesi için üzerinde çalışmalar başlattık" dedi.

Kanser veya tümörlerin önlenmesinde, tedavisinde veya bu hastalıklardan kaynaklanan semptomların giderilmesinde kullanılan tedavi yöntemlerin arasında günümüzde toksik etki içermeyen farmasötik bileşiklerin tercih edileceğinin öngörüldüğünü kaydeden Başlık, “Bu anlamda yılan balıkları yolculukları kadar faydaları da oldukça gizemli çıktı. Yaptığımız çalışmalarda bahsedilen farmasötik bileşiklerin sadece zararlı kanser veya tümör hücrelerine etki ediyor olması; sağlıklı hücrelere karşı bir etkisinin bulunmaması yılan balıklarının tıpta tercih konusu olmasını sağlayacaktır” dedi.

Yapılan araştırma sonucunda; yılan balığı bileşenlerinde B6 ve C vitaminini, fosfat, sodyum, potasyum, selenyum, çinko, kükürt, manganez minerallerini içerdiği belirtildi. Yılan balığının lezzetli olmasının yanı sıra faydaları, “- Kalp ve damar sağlığını korur. Kolesterolü düşürür. Astım ve alerjik hastalıklara yararı vardır. Cinsel gücü kuvvetlendirir. Cildi kuvvetlendirir. Çatlak ve pişiklere yararı vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Beyin hücrelerini güçlendirir” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2024, 10:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER