ADÜ’de parayı vermeyen öğrencilerin mezuniyet törenine katılamadığı iddia edildi

banner35

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİNİN HUKUKÇU REKTÖRÜ PROF. DR. BÜLENT KENT’İN GÖREVE BAŞLAMASININ ARDINDAN ÜNİVERSİTEDE YAŞANAN SIKINTILAR HER GEÇEN GÜN ARTMAYA BAŞLADI. AYDIN’DA YAYIN YAPAN YENİ SÖKE GAZETESİ SON SAYISINDA ADÜ’DEN MEZUN OLMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERDEN ‘CÜBBE PARASI’ ADI ALTINDA ALINAN PARALARI ELE ALDI. ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ İDDİALARLA İLGİLİ HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPMADI.

ADÜ’de parayı vermeyen öğrencilerin mezuniyet törenine katılamadığı iddia edildi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin hukukçu Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in göreve başlamasının ardından üniversitede yaşanan sıkıntılar her geçen gün artmaya başladı. Aydın’da yayın yapan Yeni Söke Gazetesi son sayısında ADÜ’den mezun olmak isteyen öğrencilerden ‘cübbe parası’ adı altında alınan paraları ele aldı. Üniversite yönetimi iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin, kimisinin 100 lira kimisinin ise 200 lira karşılığında cübbe giyebildiği, parayı vermeyen öğrencilerin ise cübbeyi alamadığı için mezuniyet törenine katılamadığı iddia edildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında 47 bin 713 öğrenci eğitim aldı. Bu öğrencilerden bir kısmı bu yıl mezun olmaya hak kazandı, ancak pek çok öğrenci ADÜ Rektörü Bülent Kent yönetimindeki üniversitedeki ilginç uygulamalar nedeniyle mezuniyet sevinci yaşayamadı.

Binlerce öğrencinin mezun olduğu ADÜ’de yaşanan cübbe krizini ele alan Yeni Söke Gazetesi öğrencilerin isyanını dile getirdi. ADÜ’de öğrenim görüp okuduğu bölümü başarı ile tamamlayan son sınıf öğrencileri, mezuniyet törenine katılmak için öğrenci işlerinden cübbe alıp programa katılıyor. Bu cübbeleri öğrenciler, öğrenci kartını teslim etseler dahi cübbeyi alamıyor.

Tıbbi Sekreterlik bölümündeki öğrencilerden 200 lira diğer fakültedeki öğrencilerden ise 100 lira alındıktan sonra öğrencilere cübbe verildiği iddia edildi.

Öğrenciler, kimlik belgelerini vermelerine rağmen cübbe alamamalarına tepki gösterdi. 100 veya 200 liralık ücretin hangi hakla kendilerinden alındığını sorgulayan öğrenciler, Adnan Menderes Üniversitesi’nin Hukuk Profesörü Unvanına sahip Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i bu kötü uygulamayı sonlandırmaya davet etti.

Bu arada üniversite yönetimi bahse konu uygulama ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2024, 15:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER